De la lumânări la incinerare

Se pare că Biserica doreşte să deţină monopol pe aproape orice în România.

Dacă vrei să ai monopol a câtor mai multe lucruri şi obiceiuri, desigur, că nu începi deodată. Se sperie lumea. Începi cu lumănările, cu inconiţele după care treci la incinerarea (pe care BOR vrea să o interzică) iar peste câţiva ani vor ajunge să spună că sexul e interzis…..stai….nu au făcut acest lucru? Parcă era ceva de genul că e un păcat să foloseşti prezervativul. Oricum vorbim de incinerare.

foc_03_222564a266

Sursa foto

Moartea lui Sergiu Nicolaescu a stârnit ceva mai multe reacţii decât ne-am fi aşteptat.

Crezi că BOR ia această atitudine pentru a ne salva sufletul ori buzunarul?

Doar incinerarea e destul de scumpă, nu?

P.S.: Nu vă faceţi griji. E vorba doar de incinerarea prin liberul arbitrul. Doar acesta e un păcat.

Sursă ştiri aici.

Articolul iniţial …..am uitat sursa. Imediat ce îmi amintesc promit că voi posta.

15 comentarii

  1. Pai cum sa se contrazica singuri?Adica pana acum era scris ca nu e voie si deodata se face derogare ,de la carticica celor saraci cu duhul si , brusc , se da liber la incinerare? Haida deh! 😀 Eu am ramas socata , la propriu , nestiind daca sa raman cu gura cascata sau sa rad cu lacrimi , cand un preot intervievat , era foarte sigur pe el spunand ca dupa moarte trasaturile corpului se mentin si atunci sufletul nu va mai fi ratacit.Sunt curioasa , ca orice profan si ca o pacatoasa ce sunt : dar pe schelet unde se gasesc trasaturile astea?
    Eu una zic ca BOR se sperie ca iapa de basina , li se face teama sa nu le fure crematoriul painica de la gura si sa ii vaduveasca de banutii de mertzane si bisericile neamului.Bleah!

  2. Eu zic că Biserica să se preocupe mai întâi de furt, minciună, ură, alcoolism, violenţă, abuzuri şi după ce le rezolvă pe astea poate să se ocupe şi de incinerare.

  3. @Ana Maria: de acord, se sperie ca li se va fura painea. Interesant e ca cei care sunt incinerati in alte tari (prin razboaie) ori daca mor intr-un foc nu sunt pacatosi. Doar noi, cei ce pasim pe acest pamant.
    @Rolling Ideas: de acord si cu tine. Mai intai BOR sa se implice in societate intr-un mod activ dupa care ar avea, poate, sa ne ofere sfaturi si cu privire la nemurirea sufletului.
    Dar BOR face ceea ce BOR vrea. Daca vrea sa construiasca o cladiere de vreo 200 de milioane de euro din banii Statului cine suntem noi sa ne opunem, nu?

  4. Lasa Amirale ca in curand urmeaza apa.
    Daca vrei sa bei apa trebuie sa o sfinteasca popa de sector. Altfel bei apa necurata si vei ajunge in Iad.
    Exceptie fac cei care mor inecati ori beau apa la PET.

  5. Ce ți-e și cu Biserica asta…și dacă stai puțin să te gândești o incinerare te duce cam la același preț o înmormântare, plus cumpărarea unui loc de veci, poate chiar mai mult…afaceri, afaceri…

  6. Judeci faptul doar din prisma financiara…dar nu stii ce spune poate textul biblic. Din pacate.

Lasă un comentariu