BOR decide unde vei fi îngropat – cimitirul privat e un păcat

Când am citit şi văzut acest mic interviu de pe blogul lui Sebastian Bârgău am râs la gogonelile pe care le scoate BOR în ultimul timp.

Îmi este frică să ascult din nou, cred că voi plânge.

Ideea e următoarea: în Botoşani (oraşul meu de baştină) există un cimitir privat. Omul a investit bani mulţi, plus celelalte 2 cimitire de la Biserică sunt pline, încât unul a ajuns aproape de fereastra unui centru cu copii cu dizabilităţi (o strategie eficientă pentru a le arăta viitorul copiilor). Însă BOR, mai exact pe partea de Moldova, nu acceptă concurenţă aşa că le interzice preoţilor să facă înormântarea în cimitire private.

Propriile lor cuvinte sunt “Respectam alegerea cetatenilor, insa ortodocsii sunt obligati sa respecte decizia Bisericii. Nu vor avea slujba de inhumare si nici odihna de veci, daca isi cumpara morminte in cimitire private”sursa

Nu mai ai voi să te incinerezi iar acum nici să fii îngropat unde vrei.

Chiar dacă ai liber arbitru Biserica decide ce e mai bine pentru tine.

După cum bine zice Sebastian, în curând veţi fi obligaţi să cotizaţi în fiecare lună, la Biserica de sector. Pentru salvarea sufletului şi desigur obţinerea unei icoane de prin Grecia care e originală şi costă vreo 10.000 de euro.

Creştin să fim cu buzunarul contribuim.

Dar să nu fiu rău. Îs curios dacă Părintele SerafimAndra ori Părintele Andrei ar putea să ne ofere ceva opinii.

P.S.: ştiaţi că există un Departament al Cimitirelor?

Anunțuri

5 comentarii

  1. Exista o sumedenie de departamente in cadrul BOR…ca in orice alta institutie.Nu asta e problema , ci faptul ca „beserica” in general , se considera stat in stat si ii doare la putaciunea de sub sutana,pe domnii cu rochite , din BOR, de legile tarii si „randuiala” legislativa. Cine puncte punctele mele e biserica puncte punctelor sa decida unde puncte puncte ai voie sa iti ingropi mortul si cum puncte punctele mele sa decizi ce e de facut cu omul trecut in nefiinta? Cine puncte punctele mele le da descrieratilor aia de popi dreptul sa decida ce sa fac cu mortul?
    Din punctul meu de vedere strict personal , suna foarte bine lipsa popii la o inmormantare , ca te scuteste de stress si cheltuiala.Aleluia! 😉
    P.S. Fara o legatura prea mare cu postarea ta , taman ieri ,un coleg de al meu…ciudat , sa zicem , asistand cult si plin de el la o discutie amuzanta ,in birou , despre extraterestrii , in care toti mistocaream maxim , ne opreste brusc din ras , spunand pe ton inghetat si serios :”Nu exita alte specii in Univers , noi suntem singuri in Univers , caci suntem creeati de Dumnezeu”. Oh…Doamne! Mi-a pierit piuitul si m-a reintors la citit feisbucu’… 😀

  2. B.O.R. S.R.L. – Dumnezeu nu pleaca urechea la rugaciunile unui popa platit doar din salariu. Cica popa ii trimite si lui din banii castigati, ii arunca in sus si Dumnezeu isi opreste cat vrea. Ce cade inapoi raman la popa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s