Nu toate advertorialele sunt potrivite

De ceva timp am cont pe articole-sponsorizate şi scriu advertoriale de vreo câteva luni. Am scris un articol cu explicaţie clară de ce scriu advertoriale, în acest moment.

stock-vector-orange-man-browsing-the-want-ads-looking-for-a-job-in-this-very-challenged-economy-he-s-using-a-15619423

Sursă foto

Cu toate că sunt ceva oferte nu toate advertorialele sunt potrivite pentru mine. Pentru unele nici nu depun vreun efort de creativitate (dacă e mai puţin de 30 de lei şi vrea mai mult de 200 de cuvinte)  iar altele nu sunt agreate de valorile personale şi le evit.

Cele din a doua categorie sunt:

–          Site-urile sportive. Astăzi mi-am dat seama că promovez un obicei foarte nesănătos. Mai degrabă ai bea o sticlă de Absinthe şi ai avea mai multe de căştigat. Ai avea mai mulţi bani şi femei, a doua zi. Deşi probabil unii sunt norocoşi. Dar cei mai mulţi au norocul unui dependent de droguri injectabile.

–          Fast-food-uri: gen McDonald şi KFC ar trebuie evitate cât mai des posibil. Atât în online cât şi în viaţa reală. Nu sunt genul care le evită în totalitate. Am încercat în România cât şi în Polonia (KFC e la 10 metri de blocul unde locuiesc). Iar atunci când beau simt nevoia unei shaorme ori kebab ori zapiekanka. Dar decât să dau 10-20 de lei iar dupa 2-3 ore să îmi fie din nou foame mai degrabă aş prepara ceva singur. E mai econom şi sănătos.

–          Companiil/Corporaţiile petroliere şi de gaz. Orice s-ar întâmpla nu voi renunţa la ceea ce am învăţat în cadrul Greenpeace şi ceea ce cred cu adevărat.

–          Companiile/Corporaţiile de minerit. Ştim prea bine cazul Roşia Montană şi cât de perfizi pot fi cei de la RMGC (testată pe propria pile).

 

Dar în rest nu am nici o obiecţie de a scrie advertoriale, bine plătite. Fiindcă depinde doar de tine dacă vrei să le citeşti iar eu te anunţ dacă e un advertorial. Aşa cum e cazul articolelor cu bărcuţe şi cel cu sms-uri gratis.

De fapt aş mai avea o reţinere: site-urile porno. Deşi nu au nevoie de reclamă.

Evitaţi-le!

O femeie adevărată nu e mâna dreaptă.

P.S.: tocmai am aflat că dacă ai AdBlack articolele scrise în categoria advertoriale nu vor fi afişate. Nici poză, nici text.

Anunțuri

2 comentarii

  1. Referitor la site-urile sportive…pentru unii, – cum e si cazul meu – fotbalul e mai mult decat o pasiune. E o adevarata religie, un motiv de a zambi. Bine, in Romania…cu mafiotii din FRF/LPF…nu prea se face treaba ca in occidenta, dar asta e alta ciorba de peste…

  2. Am avut colegi de camera care mergeau des la pariuri sportive si uneori castigau. Dar sa perzi 100 de lei iar o saptamana sa stai pe ceapa colegului….nu e chiar indicat. Aici e problema.
    @alterego9221 tu ai dat cheltui 100 de lei intr-o singura noapte?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s