Protest – Uniţi, Salvăm, Roşia Montană – Botoşani

Duminica aceasta, 20 octombrie, de la ora 15:00, în faţa Muzeului Judeţean, botoşăneni cu spirit civic sunt aşteptaţi să fie solidari cu cetăţenii ce sunt împotriva legii neconstituţionale, ce a scos zeci de mii de oameni pe stradă.

Evenimentul de pe Facebook e aici.

Principalul site unde poţi afla mai multe informaţii e rosiamontana.org

Sursa foto

Chiar dacă comisia specială pentru Roşia Montană a făcut ceva modificări legii, întrebarea principală rămâne: corporaţiile vor avea puteri mai mare decât Statul?

Noi credem că atunci când protestăm, ne informăm şi comunica cu parlamentarii noştri vom putea să schimbăm România. Iar vocea noastră va fi auzită şi înţeleasă, nu doar a unor grupuri de interes. Deşi guvernanţii speră ca cetăţenii să obosească şi să intre în iarnă astfel încât forţa şi numărul  să scadă, ca nemulţumirea să fie disipată şi vocea cetăţenilor să razbată din ce în ce mai greu până la cei care încă nu au deschis încă ochii în faţa mizeriei. Nu mai trebuie să acceptăm să fim duşi cu zăhărelul şi amăgiţi încă o dată.

Până acum lupta a durat 15 ani, nu mai avem voie să o lăsăm să mai amâne decizia. Şi decizia e una singura: împotriva proiectului minier şi a mineritului cu cianuri. Presiunea trebuie să fie constantă, de aceea reaminteşte-le prietenilor tăi că încă se protestează şi să revină în piaţă pentru a transmite un mesaj simplu politicienilor noştri: nu cedăm şi nu suntem amăgiţi de amânările voastre; rămânem în stradă până când revendicările noastre sunt îndeplinite.

Din Roşia Montană până în Pungeşti se aude un singur mesaj, o singură voce: Uniţi salvăm Romania!

Puteţi descărca materiale pentru tricouri, bannere, afişe de aici: http://rosiamontana.org/diy-kit

Consultaţi site-ul http://www.tacere.ro/ pentru a vă cunoaşte drepturile.
Ghid de nesupunere civica: http://www.infomg.ro/storage/Photos/kit%20de%20nesupunere%20civica.pdf

Campania Salvaţi Roşia Montană îşi exprimă SOLIDARITATEA cu toţi cetăţenii români care luptă împotriva otrăvirii apei şi pământului prin fracturarea hidraulica a gazelor de şist!

Uniți salvăm Roșia Montană!
http://www.rosiamontana.org
http://www.legea.rosiamontana.org