Conflict în subconştient – maşina

Această perioadă este puţin mai ocupată pentru mine. Nu numai fiindcă sunt în căutarea unui loc de muncă, mai fac câteva proiecte de freelancing şi câteva activităţi civice. Ci şi fiindcă am şcoală de şoferi.

Sincer să fiu eu nu sunt atât de interesat de maşini şi de condus. Sunt mulţumit să merg pe jos, cu bicicleta şi să folosesc mijloacele de transport. Dar, vine o perioadă când stai şi analizezi că poate ar prinde bine să ai un carnet şi o maşină. În special când îţi cauţi un loc de muncă şi sunt destui care au ca cerinţă permis de conducere, categoria B.

cumparare masina

 

Sursa foto

Există un duel intern. Pe de o parte e necesar, în special dacă vreau să parcurg distanţe mari, înafara oraşului, înafara ţării. Pe de altă parte, micul ecologistul, care se ascunde undeva prin subconştientul meu, îmi tot reaminteşte de perioada când protestam cu pancarda împotriva poluării cauzate de maşini (era Ziua Internaţională Fără Maşini). Poate părea dificil.  Dar, făcând o analiză, dacă nu voi folosi maşina decât pe distanţe mari (prin oraş pot merge fericit şi pe jos), dacă nu voi depăşi vitezele legale, în special 60km pe oră (nu sunt deloc vitezoman) şi de îmi voi găsi o maşină electrică ori hibrid, conflictul nu ar mai fi atât de mare.

După ce îmi iau carnetul, şi dacă resursele financiare vor fi suficiente, şi dacă voi considera că e momentul potrivit să nu mai folosesc trenul ori autobuzul, voi lua cu mine pe cineva care se pricepe. Cineva care pasionat, are carnetul de la 18 ani, dar, probabil, a pus mâna pe volan cu mult inainte. Şi aş căuta ceva oferte pe câteva site-uri, gen auto del ori ceva asemănător. Voi căuta o maşină ce să o am şi 10 ani ori mai mult.  Eventual să o personalizez cu mesaje ecologiste şi civice. Iar atunci când va trebui să merg la proteste în alte oraşe, ori la concerte/festivaluri în alte oraşe, folosind şi site-uri gen carpooling.

Mda…ar fi ceva. Dar nu maş mulţumi cu orice.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s