Câini fără adapost

Problema câinilor fără stăpân și adăpost e una relativ nou dar și veche. În perioada comunistă nu erau prea mulți câini vagabonzi, oamenii nu prea aveau ce mâncă deci nu făceau risipă iar cei care erau pe stradă erau uciși, în special dacă venea cineva important de la PCR. Dar după 1989 situația s-a schimbat. De fapt multe s-au schimbat iar cei care au trăit în acea perioadă încă nu pot să se adapteze la noile cerințe și realități actuale. Probabil că dacă comunismul ar reveni nici noi nu am putea să ne adaptăm atât de ușor.

Oricum, revenind la câinii fără stăpân. Ei sunt o problemă din ce în ce mai mare și datorită Autorităților Publice Locale (APL-uri) dar și datorită nouă. Atunci când vedem pui de căței nu ai cum să nu îți fie milă și să le oferi ceva de mâncare ori să ai grijă de câinele cartierului, alături de care tu ori copii tăi au copilărit. Ori să ai grijă de odraslele câinelui de care ai copilărit. Iar o parte din vină o au și acei cetățeni care luptă pentru eliberarea câinilor ori pentru îmbunătățirea condițiilor din padoc însă nu se ocupă și de adoptarea lor. Nu toți, ci cei mai mulți. Eu cunosc o persoană care a luat de pe stradă și din pădure câini vai de capul lor, ori chiori ori șchiopi, iar după ce i-a îngrijit a găsit stăpâni pentru ei. Dar nu oriunde ci în alte țări. Dacă se dorește se poate.

Problema câinilor fără stăpân și fără adăpost trebuie rezolvată cât mai repede și doar atunci când un copil e mutilat ori ucis de ei. Trebuie rezolvată ori repede (adică brutal) ori încet, dar cu investiții mari. Poate dacă vrem să dăm dovadă că nu suntem la un nivel sub standardele europene trebuie să alegem a doua opțiune. De fapt e indicat să alegem a doua opțiune fiindcă așa ne vom învăța să ne rezolvăm problemele la timp, să nu așteptăm sperând că vor trece.

O idee bună e să se ocupe și de sănătatea lor. Știu că sunt destul de multe cabinete veterinare, dar am auzit că FanVet ar fi destul de bun.

Oricum problema câinilor nu se va rezolva doar prin acest articol, dar poate încetul cu încetul lucrurile se vor rezolva.

Un comentariu

  1. „Ori să ai grijă de odraslele câinelui de care ai copilărit.”
    „Problema câinilor fără stăpân și fără adăpost trebuie rezolvată cât mai repede și doar atunci când un copil e mutilat ori ucis de ei.”
    Inainte de a da ENTER , reciteste ce-ai scris!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s