Cursuri gratuite POSDRU

posdru

Sursa foto

Cursurile POSDRU sunt cursuri gratuite organizate de o firmă, o instituție sau un ONG, sunt finanțate prin fonduri europene, iar de obicei se adresează: șomerilor, persoanelor din mediul rural, persoanele cu dizabilități, persoanele de etnie rromă,  tineri peste 18 ani care părăsesc sau au părăsit deja sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului, femeile, personalul din instituții (profesori, doctori, funcționari de stat).

Cursurile au ca scop integrarea oamenilor pe piața muncii ori specializarea lor. Ele au o parte teoretică și una practică, se oferă o diplomă acreditată, se oferă o subvenție și/sau se decontează transportul și/sau cazarea și/sau 1-2 mese pe zi. Unele proiecte asigură toate.

Marea întrebare e: unde le găsești? Nu există o platformă unică. Cel puțin eu nu am găsit-o, însă am dat peste câteva site-uri unde găsești astfel de informații.

Primul pe listă este OLX.ro – Servicii, Afaceri, Echipamente firmă – Cursuri, Meditații. Acest site e preferat de cei care oferă cursuri. Dacă ofertanții de cursuri au nevoie urgentă de cursanți pot pur și simplu să plătească pentru a apărea pe prima pagină, pe un județ.

A doilea site este http://www.re-start.ro/ – sunt câteva cursuri, chiar și oferte de job-uri.

Al treilea site este http://www.fonduri-structurale.ro/ – chiar dacă nu au o bază clară.  Poți găsi o listă cu proiectele acceptate pentru finanțare aici.

Al patrulea e http://www.catalog-cursuri.ro/

În mare acestea sunt cele 4 site-uri principale.

Dacă ești din Botoșani ți-am pregătit o listă cu firmele care oferă cursuri gratuite:

1. Compania Destine Holding oferă cursuri de specializare în domeniul vânzărilor, antreprenoriat și IT.

Un cursul e de 60 de ore (20 de ore teorie și 40 de ore practică), primești 200 de lei după absolvire.

Site-uri: http://www.proiecte-destine.ro/ și http://destinebrokerbotosani.wordpress.com/

Telefon: 0730 078 072

Sursa: OXL.ro

 

2. Asociația pentru Ecologie şi Dezvoltare Durabilă Iași organizează cursuri gratuite de calificare/recalificare în ocupațiile:

– Agent de curățenie clădiri și mijloace de transport

– Lucrător în igiena și estetica corpului omenesc

– Ambalator manual

– Operator introducere şi validare date

Cursurile se adresează exclusiv femeilor din județele Iași, Vaslui și Botoșani!

Participantele care vor absolvi un astfel de curs de formare profesională vor primi și o subvenție, între 150 lei și 600 lei, în funcție de cursul absolvit!

Pentru informații suplimentare sunați la numerele de telefon 0232 260 122 ; 0770 530 663  ori puteți apela la Camera de Comerț Botoșani.

Sursa – OXL.ro

 

3. Asociația Europa Socială organizează, în perioada iunie-noiembrie 2014, 2 programe de formare profesională: Operator introducere și validare date și Asistent relații publice și comunicare.

Cursurile se adresează șomerilor și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, din regiunea N-E. Cursurile vor fi organizate la Iași. Participanților li se asigură gratuit masa și li se acorda o subvenție în valoare de 500 lei.

Telefon: 0786 227 916

Sursa – OXL.ro 

 

4. Direcția generală de asistență socială și protecția copilului Bacău organizează cursuri gratuite pentru persoane cu dizabilități, persoane aparținând comunității romă, tineri peste 18 ani care părăsesc sau au părăsit deja sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului.

Cursuri: Lucrător în comerț -(42 pers) nivel I de calificare 360 ore;

Lucrător în alimentație-(42 pers) nivel 1 de calificare 360 ore;

Frizer-(28 pers)- nivel 1 de calificare 360 ore;

Floricultor peisagist-( 28 pers)- nivel 1 de calificare 360 ore;

Cameristă-(28 pers)- nivel 1 de calificare 360 ore

Telefon: 0234/585073; 0731570516

E-mail: office@dgaspcbacau.ro

Persoane de contact: Simona Boghiu – Manager de proiect

Mocanu Marilena Lăcrămioara – expert psiholog

Sursa – cautcurs.ro

 

5. Asociaţia SOCIUS Iasi oferă cursuri de engleză, formator, informatică. La aceste cursuri pot participa doar persoanele care se încadrează în grupul țintă adică șomerii de orice fel și de orice vârstă: persoană în căutarea unui loc de muncă, persoană inactivă, șomeri, șomeri peste 45 de ani, șomeri tineri, șomeri de lungă durată. Cursurile nu se adresează persoanelor care au mai beneficiat de servicii gratuite POSDRU, studenților (înscriși în anul universitar 2014-2015), persoanelor care au un contract de muncă individual, sau care realizează venituri din SRL, PFA, ÎI, SNC, etc..

Participanții pot opta pentru toate cele 3 cursuri, dar subvenția de peste 200 lei se va oferi doar pentru un singur curs. Transportul, cazarea și masa vor fi decontate pentru persoanele care nu locuiesc în mun. Iași.

La finalul cursului/cursurilor participanții vor primi certificate acreditate ANC.

Pentru alte informații vă rugăm să sunați la nr. de telefon: 0734.532.779 sau să trimiteți un e-mail la adresa office@socius.ro

 

Informații adiționale:

Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane – Obiectivul general al POS DRU este dezvoltarea capitalului uman și creșterea competitivității, prin corelarea educației și învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii și asigurarea de oportunități sporite pentru participarea viitoare pe o piață a muncii moderna, flexibilă și inclusivă a 1.650.000 de persoane. Mai multe informații aici.

Reclame

2 comentarii

  1. Buna ziua! aceste cursuri sunt valabile in fiecare judet? de ex: in Salaj? Doresc si eu sa beneficiez de aceste cursuri gratuite……..VA ROG TARE MULT SA MA AJUTATI CU CATEVA INFORMATII!
    Va MULTUMESC ANTICIPAT!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s