Scaune auto pentru copii

Într-un articol anterior am spus că în Botoșani s-a deschis un părculeț pentru copii, chiar lângă Parcul Mihai Eminescu. Un loc de joacă foarte bun pentru prichindei cât și pentru copii. Până când au descoperit fântâna arteziană și chiar lângă era și un loc cu nisip. Ce pot să spun, foarte inteligent din partea celor care au proiectat dar și din partea celor care au aprobat acest lucru. Presupun că s-au gândit că e estetic și că prichindeii sunt ca niște broaște țestoase care se mișcă greu și nu sunt curioși din fire.

Pentru cei care vor să mai proiecteze și implementeze un parc/loc de joacă pentru copii: o fântână arteziană, de fapt o fântână în general nu are ce căuta. Și uite că parcul s-a închis pentru o perioadă nedeterminată de timp. Și nu nu e vina părinților fiindcă ei vor să aibă câteva ore de liniște relativă, să își lase chestiile să fugă și să se agită într-un spațiu bine delimitat, cu garduri de cel puțin 4 metri (că până când se urcă îi văd) și cu cât mai multe locuri de joacă pentru a nu fi necăjiți.

Locul de joacă are și o mică parcare. Inițial credeam că va fi monopolizat de locatarii blocurilor vecine dar se pare că m-am înșelat. De câte ori mai trec pe acolo e aproape goală parcarea deci e un semn bun.

Însă ceea ce nu prea am văzut prin Botoșani sunt scaun auto copil. Adevărat că nici nu mă uit și de cele mai multe ori îi observ pe prichindei atunci când merg pe Pietonal și se agită împreună cu bunicii și părinții. Dar atunci când traversez strada și sunt atent ca șoferii să îmi ofere prioritate niciodată nu mi-a sărit în ochi scaunele auto pentru copii. Poate nu sunt atât de mulți copii mici prin oraș ori poate sunt părinți care cred că e o cheltuială inutilă și preferă să cumpere nu știu câte haine de firmă. Dacă așa e cazul atunci când vor avea un mic accident ori atunci când cei mici vor sări (la propriu) pe capul lor când conduc cred că vor regreta faptul că nu au cumpărat. Nu crezi?

Anunțuri

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s