Nu aruncați istoria la gunoi, aduceți-o la muzeu!

Page_1

În Botoșani  se va deschide primul muzeu dedicat vieții cotidiene a românilor în perioada comunistă,  însă fiind o inițiativă privată Muzeul are nevoie de susținerea comunității.

Campania de colectare a obiectelor și materialelor din perioada comunistă a început pe 6 iunie 2014 şi continuă până la sfârşitul lunii septembrie 2014. Botoşăneni care vor să contribui pot aduce obiectele la cortul de pe Pietonalul Unirii, vineri, sâmbătă ori duminică, între orele 16-21:00 ori la cortul de la Piaţa Mare, sâmbătă şi duminică între orele 09-13:00, ori poţi contacta iniţiatorii la adresa de e-mail muviccbotosani@gmail.com sau la numărul de telefon 0755 877 398.

Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism (MuViCC)  va funcționa într-o veche clădire la CET, la Botoșani.

logo muvicc

 

Până la finalizarea renovării clădirii ce va adăposti Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism, obiectele obținute în urma acestei campanii vor fi expuse în cadrul unor expoziții temporare, deschise publicului.

Muzeul Vieţii Cotidiene în Comunism (MuViCC) este un proiect iniţiat şi dezvoltat de Asociaţia CulturEst, în parteneriat cu Primăria Municipiului Botoşani, Muzeul Literaturii Române din Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoșani și Asociația B-Right Media Botoșani. Muzeul își propune să  ofere o imagine a vieții cotidiene din societatea românească între 1947-1989 și este primul de acest fel din România.

Pentru a fi la curent cu noutățile, intrați pe pagina de Facebook a Muzeului – https://www.facebook.com/MuViCC

muvicc8 muvicc

muvicc7

muvicc3

muvicc4

 

muvicc6

muvicc2 muvicc5

Reclame

6 comentarii

  1. Foarte mișto inițiativa. Să ne ții la curent să vedem cum vor decurge lucrurile (și lucrările). Uite că în orașe mici sunt oameni mai faini și mai deschiși decât în orașe mult mai mari 🙂

  2. @Fede: merci. Daca ai ceva obiecte ori daca stii persoane care ar avea ii poti directiona catre cort. Cortul va fi vineri, sambata si duminica intre 14-20:00, pe Pietonalul Unirii. Acceptam orice, de la timbre la masini.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s