Nostalgia trecutului

Când eram mici, înainte de Facebook și Instagram, înainte ca internetul să fie accesibil publicului larg iar un PC valora cât o vacă. Înainte să existe multe dar noi eram proaspeți ieșiți din comunism, noi am avut alte moduri de a ne ocupa timpul liber: de-a v-ați ascunselea, țară țară vrem ostași, rațele și vânători, exploram orașul (deși nu era chiar cel mai indicat ca niște copii să meargă dintr-un capăt la altul a orașului), ne fugăream cu tuburi cu săgeți, în vacanța de iarnă foloseam petardele și mult mai multe.

Dar presupun că pe vremea părinților era și mai activ iar atunci când televizorul a devenit ceva comun și ne vedeau cum stăteam zi de zi în fața lui, uitându-ne ca tăntălăi la niște animații în engleză, fără să le înțelegem sensurile probabil și ei se gândeau că noi pierdem timpul și ce bine era pe vremea lor.

Ori părinții părinților noștri când îi vedeau că se agită pe afară, că se fugăresc și inventează jocuri în loc să meargă la munca de câmp, să ducă vaca ori oile la păscut. În loc să contribuie la casa omului ei stau și se joacă. Cred că așa gândeau bunici când își vedea progeniturile că se jucau.

Iar acum tabletele și telefoanele (unele mai performante decât un PC) au devenit atât de banale încât nu putem să vizualizăm viața fără ele. Cel puțin acesta e cazul celor mai mici, mai tineri. Deși nu cred că toți sunt la fel. Totuși aproape jumătate din populație e la țară și jumătate din populație nu are acces la internet. Dar când vor avea acces la internet și la mai multe dispozitive electronice copii lor vor fi ca și cei din oraș: captivați de tehnologie. Ceea ce e bine ori rău. Depinde cum vezi, cum te adaptezi și cum accepți.

Nostalgia e bună doar dacă te motivează să mergi înainte. Dacă te adaptezi.

Deși acum copii nu se mai joacă în fața blocului sunt mai în siguranță în casa, unde nu pățesc prea multe. Deși nu mai găsești petarde în piață găsești petarde de vanzare în online. Și tot așa.

Sunt două lucruri sigure pe lume: moartea și schimbare.

Dacă le accepți atunci viața e mai interesantă.

Reclame

Un comentariu

  1. hmm, eu nu stiu ce sa zic, schimbarea e buna, nostalgia e buna , tehnologie e bun,pana si un pic de seceta si un cutremur are partile sale bune, toate daca sunt incadrate bine in nite limite, ce e prea mult, oricat de bun ar fi, devine „ne bun :P”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s