Două părculețe noi în Botoșani

În Botoșani se va deschide, cică pe 1 iunie ori pe undeva pe la începutul săptămânii viitoare, un nou parc dedicat copiilor. Un parc ceva mai mare și mai interesant decât cele din cartiere. Plus va mai fi și un parc pentru căței. De ai copil/copii mici și câine/căței ai nimerit 2 iepuri dintr-o singură lovitură. Dar dacă nu este și o poartă care să conecteze cele 2 părculețe (sunt unul lângă celălalt) atunci va trebui să laș pe cineva singur, o perioadă de timp. Presupun că va fi câinele, deși…nu poți ști niciodată.

Cred că cele 2 părculețe sunt bine venite de părinți și stăpânii de câine. Au un loc unde să meargă cu noi carucioare ori cu lesa (cea pentru copii puțin mai măricei) și să se relaxeze și ei. Un parc cu garduri mari, deci nu au cum să scape și știi că dacă te vei lua la discuții cu alți părinți și obrăznicătura ta se agită pe undeva îl vei găsi în țarc. Și nu, țarcul nu e un termen specific adăposturilor de animale domestice, ci poate fi folosit și pentru această situație. Asta zice și DEX-ul:  mică îngrăditură făcută din stinghii, în care sunt ținuți copiii mici când încep să umble, pentru a li se limita spațiul de deplasare.

Din păcate nu am găsit pe internet un site ori pagină de Facebook dedicată celor două parcuri, dar îți pot spune unde e: chiar lângă Parcul Mihai Eminescu (Parcu Mare) Botoșani și e amplasat unde erau serele. Cum am menționat gardurile sunt mari, același design ca și cele a parcului Mihai Eminescu. Este și loc de parcare, gratuit, deși presimt că locuitorii blocurilor alăturate vor profita din plin de ele. Spațiu e destul de măricel și sunt destul de multe topogane, leagăne, căsuțe pentru aproape toate vârstele, ori mai bine zis pentru copii care au -10 ani. De la prichindei ce îi aduci cu căruciorul fiindcă nici în patru labe nu stau prea bine până la cei agitați de nu știi dacă ceea ce au băut dimineața era apă ori un energizant.

Dar să nu uităm și de părculețul pentru câini. Din tabla expusă public cu cele 2 părculețe, al doilea, pare destul de măricel și ok. Oricum e primul de acest fel în Municipiu. În urmă cu ceva ani, cred că 2 ani, am auzit de o inițiativă a unor cetățeni care încercau să convingă autoritățile să creeze un mic spațiu destinat câinilor, în Parcul Mihai Eminescu. Nu era ceva complicat și sofisticat. Ci doar câteva zeci de metri îngrădite pentru a lăsa câinii să alerge și să își facă nevoile. Cam cum e cazul și celor mici. Doar că cei mici au scutece și nu pot să se miște așa de repede. Dar ideea era aproximativ asemănătoare: un spațiu (țarc) îngrădit, unde să își consume energia și când ajung acasă să ai parte de liniște și odihnă. Dar, la momentul respectiv, nu s-a făcut nimic. Bine că acum au un loc special amenajat, atât pentru căței cât și pentru cei mici.

Mă întreb câte orașe/municipii din țară au un spațiu amenajat pentru câini?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s