Filtre utilaje

Cică una din cele mai comune probleme la utilaje, la automobile sunt filtrele. Poate nu sunt la fel de importante ca motorul ori alte componente însă fără ele automobilele și utilajele nu ar funcționa cum trebuie.

Filtre utilaje sunt elemente nu prea scumpe, dacă le comparăm cu cantitatea de ulei ce este necesară la un schimb, sau cu cantitatea de combustibil ce trece prin ele, dar sunt extrem de importante și necesare. Orice impuritate care nu este filtrată corespunzător poate bloca sistemul de injecție al motorului sau o supapă hidraulică.

Costurile de înlocuire ori reparare a motoarelor sunt foarte mari, și totul se poate întâmpla dacă nu se utilizează un filtru de calitate, care să corespundă și cerințelor producătorului mașinii sau motorului sau nu îl schimbați la timp.

Așa a pățit un tractorist care ara pământul, în urmă cu ceva săptămâni. De fapt erau mai multe bucăți de teren, printre care și a unei rude. Iar costurile de arat și eventual semănat nu sunt ieftine deloc. În orice caz, tractoristul nu a avut grijă de utilaj, mai mult a băgat ”ulei și benzină” în el și a lăsat în paragină utilajul. Iar atunci când oamenii au venit și l-au plătit, înainte, au observat cum fumul negru era din ce în ce mai des și tractorul mai făcea câte o mică oprire. Omul a forțat-o până când a stricat tot motorul, de fapt l-a ars, și a trebuit să cheme alt tractorist să termine treaba și să îl ajute să ducă utilajul la reparat. Asta fiindcă nu a schimbat filtrul de ceva ani buni și a pus motorină ieftină, probabil avea și ceva apă.

La fel a pățit și un vecin a bunicilor care avea o motosapă. A folosit-o în prostime, fără să ia în calcul întreținerea. Iar atunci când o împrumuta o făcea contra unei sume de bani și în loc să investească în unele componente i-a investit în ”ulei” de calitate. Iar acum se plânge și dă vina pe vecini, ca ei sunt vinovați că a ieșit fum de motosapă.

Morala e clară: ai grijă de utilaje așa cum ai avea grijă de propriul corp. Altfel prețul de reparare va fi mult mai mare.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s