Aparat foto

De mulţi ani îmi doresc un aparat de fotografiat profesionist. Deşi am aparat foto pe telefon şi am avut şi unul mic de buzunar, dar parcă nu e acelaşi lucru ca şi atunci când ai un aparat gen Canon, Sony ori Nikon.

Un astfel de aparat e numai bun pentru poze în natură, poze clădiri istorice, fotomodele etc.. Iar atunci când nu ai un serviciu ori nu vrei să lucrezi poţi foarte uşor să devii fotograf la evenimente. Desigur trebuie să ai un aparat foarte bun şi ditamai obiectivul. E important să ai şi accesorii foto video pentru a fi pregătit pentru orice.

Deşi nu cred că aş fi interesat de un aparat clasic fiindcă mi se pare că e bun pentru ocazii cu adevărat speciale. Pentru acele momente pe care vrei să îl ai pe cartonul de fotografie. Plus trebuie să fii cu adevărat profesionist şi pasionat.

În schimb cele digitale, mari, sunt numai bune pentru cei care sunt şi la început fiindcă:  îţi permite editarea fotografiilor din aparat; le poţi folosi pentru a captura atât imagini statice, cât şi video; poţi avea un număr nelimitat de fotografii (totul depinde de mărimea card-ului); poţi previzualiza fotografiile instantaneu, fără să trebuiască să aştepti developarea filmului; camerele digitale au funcţia „imagini în mişcare” care îţi permite să captezi imagini în mişcare mai clare.

Dar sunt şi dezavantaje: periodic este necesară curăţarea profesională a aparatului, pentru a elimina particulele fine de praf din interiorul acestuia; multi dintre senzorii digitali au o gama mai puţin dinamică decât filmele color, cu toate acestea, unele aparate noi ce combina diode de sensibilităţi diferite au îmbunătăţit aceasta problemă; consumul bateriei este mult mai rapid în cazul camerelor digitale, acest lucru face necesar păstrarea bateriilor de rezervă la îndemână, în special în timpul sesiunilor foto de lungă durată ori atunci când mergi într-o excursie şi nu există curent electric trebuie ori să reduci din numărul de fotografii ori să cauţi locaţii unde să ţi-l încarci.

Desigur dacă ai şi accesoriile atunci ai mai multă libertate, atât la consum cât şi la numărul de fotografii, luminozitate şi claritatea obiectelor şi a persoanelor fotografiate.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s