Hainele și femeile

Întotdeauna mi s-a părut fascinant cum femeile fac sacrificii pentru modă ori pentru a arăta bine. Desigur nu mă pot plânge. Ce fel de bărbat heterosexual și sigur pe sexualitatea lui nu ar fi atras de o femeie ce arată bine și eventual e și pe gustul lui. O femeie ce arată bine din punct de vedere fizic, nu are prea mult ori deloc machiaj pe ea, care poartă genti plic, pantaloni sport ori pantaloni din piele. Cine nu ar fi atras de o femeie ce poartă pantaloni din piele? Eu cunosc câteva tipe care ar întoarce capul după o femeie ce arată decent și poartă astfel de pantaloni. 

Dar, câteodată, unele merg puțin cam departe. Înțeleg că aspectul fizic pentru o femeie e foarte important pentru ea, așa cum statutul social e important pentru un bărbat. Înțeleg importanța aprecierii unei femei, pe partea de îmbrăcăminte și/sau pantofi, că pentru 1-2 kg în plus vor plânge o săptămână continuu, dar nu pot să înțeleg, ori mai bine zis să accept faptul că sacrifică și mâncarea pentru un aspect fizic plăcut ori pentru acele haine care creează invidie în rândul celorlalte femei. Serios acum. Unele preferă să nu mănânce sănătos pentru a avea silueta ori picioarele pe care mass-media și publicitatea ne bombardează zi de zi. Unele nu vor să înțeleagă că lipsa de calciu, fier și alte elemente le fac firave, predispuse către diverse boli și nu numai.

Da, un corp frumos și hainele potrivite le fac apreciate, atât în rândul bărbaților cât și a femeilor. Dar o masă potrivită o face sănătoasă și eventual să trăiască și sănătos și să aibă un corp de invidiat și la 40 de ani.

Când eram student tot auzeam cum unele preferă să cumpere nu știu ce cremă ori haine de 100 de lei, dar mănâncau cartofi pai ori brânză cu pâine. Ori beau doar apă. Ieri am auzit o mamă cum se mândrea că fiica ei de 9 ani ține o cură de slăbire, din propria inițiativă. Ori fete care mănâncă doar orez, timp de mai multe luni.

Eu nu zic să nu țină cure de slăbire (în special dacă chiar au nevoie) ori să strângă bani pentru haine care să întoarcă capul. Fiecare sex e diferit și are chichițele lui. De exemplu noi apreciem violență iar câteodată intrăm în conflicte din pură gelozie ori prostie. De obicei din prostie. Înțeleg. Câteodată, pentru femei, e recomandat să pună banii deoparte pentru haine. Altfel pot suferi de mici depresii fiindcă nu se simt suficient de apreciate. Dar, poate, ar trebui făcut cu cap și echilibru. Nu se merită să mănânce doar cartofi pai și să beie mai mult de 3 litri de apă de la chiuvetă, în fiecare zi, pentru mai multe haine. Eu recomand să aibă o viață echilibrată, și cu mâncare dar și cu haine.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s