Apartament

Un apartament/o casă e un loc al tău unde poți să fii liber să te exprimi, să îl modelezi după bunul plac ori poate fi un loc unde doar să dormi și să mănânci. Depinde dacă l-ai cumpărat din banii tăi, cu ajutorul unor credite bancare și/sau a părinților ori pur și simplu ți l-au dat părinții, pentru „a fi la casa ta”. 

Consider important ca locuința pe care o ai, ori o vei avea, să fie din munca și din banii tăi. Altfel nu vei aprecia, nu îl vei personaliza. Pur și simplu îl vei trata ca pe un bun ce îl meriți și eventual îți doreai unul și mai mare.

Scriu acest articol și fiindcă astăzi am fost la 2 amici, la locuințele lor. Prima oară am fost la un apartament cu 2 camere în care sufrageria era concetat cu bucătăria (fără pereți între ei) iar terasa era îngrozitor de mare și încăpătoare. Iar la un perete se vedea și cărămida. Era superb. Eventual câteva dulapuri moderne, gen lipite de stâlpi iar o bicicleta să fie atârnată de perete împreună cu un grafiti și încă câteva dulapuri, mai lipseau. Genul de apartament pe care le vedem în filmel occidentale ori în reviste de arhitectura modernă. Iar amica aprecia și își dorea să mai facă ceva renovări. Oricum aprecia totul și fiindcă l-a cumpărat din banii ei, cu un mic ajutor, desigur.

Iar al doilea caz, mai după amiază, eram la un alt prieten. Vorbeam noi despre societate civilă, despre implicarea cetățenilor și a botoșănenilor discuție ce se îndrepta spre o mică dispută. Așa că m-am oprit și am menționat ce apartament frumos are și i-am descris și primul apartament, cât de spațios și cât de multe chestii ar putea fi acolo. Însă el, mai posomorât, a spus că nu e satisfăcut de ceea ce are (deși ai lui i-au cumpărat garsoniera) și ar fi vrut ceva mai mare. Doar că nu prea are chef să facă un credit de nevoi personale fiindcă nu și-ar permite. Oarecum eram de acord cu el, având în vedere că are o viață socială destul de activă. Dar, pe de altă parte, să te aștepți ca părinții să te „așeze la casa ta” nu e nici cea mai bună decizie. Până la urmă ceea ce obții din munca ta o apreciezi mai mult. Nu?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s