Bazar Solidar

Ai auzit de economie socială ori antreprenoriat social? Nu? Asta fiindcă în România nu e atât de dezvoltat. Deşi, încetul cu încetul, începe să prindă şi pe la noi.

Un astfel de proiect, în Iaşi, este Bazarul Solidar. Este un site unde poţi dona şi/sau cumpăra produse donate iar profitul va fi reinvestit în activităţi sociale. Sună puţin ca un second-hand, nu? Nu neapărat fiindcă profitul va fi investit în proiecte caritabile, transparent. Asociaţia Mai Bine a mai organizat proiecte şi evenimente caritabile, iar profitul fiind reinvestit. Au mai organizat Bazar Caritabil (în offline), Slow Food şi altele.

De va avea succes ori nu, nu pot spune sigur. Pot doar să sper că da. Sunt sigur că Asociaţia şi echipa va face tot posibilul ca proiectul şi ideea să fie cât mai cunoscute şi să creeze un impact pozitiv local.

Pagina de Facebook.

Câteva definiţii:

Scopul principal al economiei sociale, în comparaţie cu scopul economiei de piaţă, nu este obţinerea de profit, ci constă în îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi oferirea de noi oportunităţi pentru persoanele dezavantajate sau făcând parte din categorii vulnerabile. Sursa.

Antreprenorii sociali depăşesc limitările organizaţiilor – firme sau asociaţii non-guvernamentale şi descoperă mecanisme sustenabile de a produce schimbare pozitivă continuă în propriile comunităţi. Sursa.

Ce crezi? Va prinde?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s