Oportunitati de voluntariat – EU Aid Volunteer

Continuând promovarea ofertelor de voluntariat din cadrul programului EU Aid Volunteers ar trebui în primul rând să ştiţi că sunt dedicate specialiştilor cu experienţă în domenii tehnice, cum ar fi: IT, managementul informaţiei, politici publice, dezvoltare organizaţională, monitorizarea şi evaluarea programelor sau sănătate publică.

Al doilea lucru pe care ar trebui să îl ştii e că termenul limită de aplicare e 14 octombrie.

Al treilea lucru (dacă încă eşti interesat/interesată) e că doar prin VSO poţi aplica, iar ProVobis promovează în România.

Sursa foto

Voluntarii selectaţi vor fi plasaţi în cadrul unor organizaţii partenere din Pakistan, India sau Filipine care derulează programe destinate creşterii rezilienţei comunităţilor locale faţă de dezastre. Durata plasamentelor este de până la 9 luni. VSO asigură sprijin personal şi profesional voluntarilor, cât şi sprijin financiar sub forma acoperirii cheltuielilor de transport internaţional, cazare, asigurare şi acordarea unei sume pentru cheltuielile de trai. VSO are experienţă de peste 50 de ani în trimiterea de voluntari internaţionali în ţări din Africa şi Asia.

Câteva informaţii adiţionale, de aici:

EU Aid Volunteers este o iniţiativă în curs de reglementare a Comisiei Europene care are ca fundament legal Tratatul de la Lisabona şi este gestionată de către DG ECHO (Directoratul pentru Ajutor Umanitar şi Protecţie Civilă). Scopul EUAV va fi acela de oferi oportunităţi de voluntariat internaţionale pentru ca cetăţenii europeni să se poată implica în activităţi de ajutor umanitar şi protecţie civilă în lume. Din anul 2011 şi până în prezent, DG ECHO a finanţat mai multe proiecte pilot derulate de organizaţii neguvernamentale şi agenţii cu scopul de a testa şi valida diferite mecanisme prin care un astfel de program de voluntariat ar putea fi pus în practică începănd cu anul 2014. Pro Vobis a participat în calitate de partener al VSO International şi VSO Netherlands la 2 astfel de proiecte pilot, în perioada 2012-2013, respectiv 2013-2014.

Proiectul pilot “Eu Aid Volunteers Building in Resilience” se derulează în perioada iulie 2013 – decembrie 2014 şi este implementat de VSO International (UK) în parteneriat cu VSO Netherlands (NL) şi Pro Vobis (Romania).  Oxfam India, Care India şi Sphere sunt parteneri asociaţi în acest proiect. Un număr de 17 experţi vor fi recrutaţi, instruiţi şi plasaţi ca voluntari în stagii de până la 9 luni în Filipine, India si Pakistan, iar un număr de 964 de angajaţi şi membri ai comunităţilor beneficiare vor fi instruiţi şi mentoraţi. Proiectul îşi propune să contribuie la testarea de modele privind întărirea capacităţii locale şi plasarea de experţi voluntari, cât şi îmbunătăţirea capacităţii de planificare a rezilienţei la dezastre a actorilor comunitari şi naţionali din ţările beneficiare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s