Top 10 cele mai controversate articole pe Wikipedia

Pentru cine nu stie Wikipedia e cea mai mare si complexa enciclopedie online. Reprezinta o sursa de informatii pentru foarte multi oameni, cu peste  milioane 22 de milioane de articole in 285 de limbi si cu peste 77.000 de contribuitori activi din intreaga lume. Iar pentru mine e cel de-al doilea motor de cautare pe internet.

Cele mai „fierbinzi” subiecte sunt asemanatoare cu cele din viata de zi cu zi: religie, politica, discriminare. Si Romania apare pe lista.

Sursa foto

Cele in limba engleza sunt: George W. Bush, Anarhismul, Muhammad, lista cu wrestlers profesionisti care au participat World Wrestling Entertainment, incalzire globala, circumcizie, SUA, Isus, rasa si inteligenta, crestinismul.

Cele in limba romana: FC Universitatea Craiova, Mircea Badea, Disney Channel (romania), rebeliune legionarilor, Lugoj, Vladimir Tismaneanu, Craiova, Romania, Traian Basescu si Biserica Romana Ortodoxa.

Mai sunt analizate si cele din Germania, Franta, Estonia, Cheia, Ungaria, Argentina, si .he(probabil ebraica) si .fa  (care habar nu am ce reprezinta).

Lista a fost creata de cativa cercetatori de la Universitatea Oxford. Poate din gelozie poate fiindca vor sa aiba ceva mai multe articole/carti publicate. Cine stie.

Sursa de inspiratie aici.

Anunțuri

Un comentariu

  1. Unele dintre subiectele fierbinți românești spun multe despre ce-l interesează pe român. De exemplu: BOR, fotbal și extremism (”rebeliune legionarilor”). E și asta o oglindă…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s