Video: imparte o cola cu un tigan

In primul rand acest video nu reprezinta punctul meu de vedere in ceea ce privesc cetatenii romani de etnie rroma din Romania. Este un pamflet si un viral. Peste 180.000 in acest moment.

Mesajul de pe Youtube, si cu care sunt de acord:

Parodie. Prin acest video nu încercăm să transmitem mesaje de ură şi discriminare. Pur şi simplu ne-am amuzat pe seama unui stereotip, care este total neadevărat. Nu dorim să aducem injurii persoanelor de etnie romă prin această operă ficţională. Este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.
Rog persoanele cu prejudecăţi şi pe cei care interpretează peste măsură să se abţină de la comentarii. Mulţumesc.

 

P.S.: cand le-am aratat lui Oscar (Spania) si Schobsi (Austria) au spus ¨so racist¨!

Reclame

5 comentarii

 1. ce tare :))) nu consider ca trebuie sa subliniezi asa accentuat ca este o parodie. pana la urma si parodia porneste din adevar – iar ei, romales 😆 – și-au atras această imagine asupra lor – nu trebuie să te scuzi tu pentru asta 🙂

 2. Discriminearea si stereotipurile pornesc si se accenteaza de la mici chestii, glume, mici observatii, un viral pe youtube. Desi la sectiunea comentarii, de pe youtube, nu am vazut nimic negativ. Oricum actori sunt destul de buni.

 3. Ce dragut! Dar si mai draguta este ipocrizia si corectitudinea politica a autorilor care au scris acel description si ma refer, in special, la aceste doua fraze:
  1. „Pur şi simplu ne-am amuzat pe seama unui stereotip, care este total neadevărat”
  2. „Rog persoanele cu prejudecăţi şi pe cei care interpretează peste măsură să se abţină de la comentarii. Mulţumesc.”

  1. Daca ne uitam pe statisticile infractiunilor(de la furturi, violuri, talharii, etc) este clar ca persoanele de aceasta etnie comit mult mai multe fapte de acest gen. Este acesta un stereotip, sau realitate?
  2. Daca prezinti realitatea, asa cum este, ai prejudecati si esti o persoana rasista?

  Trebuie sa acceptam ca aceste persoane au o problema. Din lipsa educatiei, (in)cultura bestiala de care dispun, etc. Atentie! Nu spun ca toti tiganii fura, violeaza, se comporta imoral. Dar prea multi dintre ei o fac, iar aceasta problema nu se rezolva ascunzandu-ne fiind ipocriti si incercand sa ne ascundem dupa fapte, ca sa nu deranjam. Numai bine!

  Paul

 4. @Paul: sunt de acord cu o parte din ceea ce ai spus. O mare parte sunt asa cum sunt datorita mediului, posibilitatilor si a prejudecatilor pe care le avem. E normal ca o persoana care e tratata ca un hot sa devina hot asa cum o persoana care e tratata decent sa devina decenta. Cam acesta e principiul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s