Comisia ONG-urilor din Iași

În Iași există de ceva timp Comisia ONG-urilor, care are rolul de a reprezenta societatea civilă locală în fața autorităților publice cât și în Consiliul de Dezvoltare Economică și Socială a Județului lași.

E o oportunitate pentru ONG-urile locale de a cunoaște alte organizații active din județ, networking și desigur reprezentarea intereselor și a proiectelor lor. Făcând parte dintr-un club vocea ta e mult mai puternică, poți găsi parteneri pentru diverse proiecte/programe mult mai repede, afli despre programele de finanțare pentru care merită să apelezi (nu toate sunt benefice pentru „sănătatea” unui ONG) iar atunci când o instituție nu te ia în serios, fiindcă ai câteva zeci de ONG-uri puternice care te susțin, situația va fi diferită.

Pentru a fi membru e relativ simplu: trebuie completat un formular de adeziune și să îl depui la Prefectura Iași la persoana de legătura cu societatea civilă. Momentan nu am nici o adresă de e-mail.

Obiectivele sunt:

  • Reprezentarea intereselor sectorului ONG în Consiliul de Dezvoltare Economică și Socială a județului lași;
  • Creșterea gradului de reprezentare a sectorului neguvernamental în stabilirea politicilor locale și naționale în diferite domenii de interes, cu accent pe dezvoltarea socială și economică a comunității;
  • Dezvoltarea de oportunitșți de colaborare și asociere cu mediul de afaceri, universități și autorități locale;
  • Creșterea participării autorităților locale și centrale la susținerea programelor derulate de societatea civilă în județul lași;
  • Coordonarea strategică multisectorială a programelor sociale, culturale, de mediu, tineret s.a. din judeșul lași.

 

Deși e în strânsă legătură cu Prefectura Iași, nu e legată de deciziile ei.

Reclame

3 comentarii

  1. Românul până nu face o comisie nu se simte el bine. De ce nu învățăm o dată pentru totdeauna că suntem singurii care ne putem reprezenta cu maximă eficiență interesele ? La ora de matematică nu există comisia elevilor care și-au făcut tema. Fiecare deschide caietul și arată ce și cât a lucrat, nu ?

  2. Unde sunt 2 puterea creste: atunci cand vrei sa convigi institutiile statului trebuie sa ai atat notorietate cat si un numar de parteneri. Pentru a avea greutate. Iar acest lucru e valabil peste tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s