Finanțare nerambursabilă 2013 – CJ Iași

Dacă tot am criticat Primăria Iași că nu știu să organizeze un apel de finanțare nerambursabil corect și de bun simț, acum a venit timpul celor de la Consiliul Județean.

Să vedem cum a procedat CJ: – au un ghid de aplicare. Un plus incredibil.

–  suma de bani e destul de mare: 500.000 de lei.

– oferă finanțare doar pentru cultura scrisă și proiectele cultural-educative. Înțeleg că se dorește ca Iașul să redevină centru cultural, dar mai sunt câteva domenii mari ce nu trebuie uitate: social, mediul înconjurător, spirit civic/democrație participativă.

– decizia a fost luată în luna iunie.

cofinanțarea din partea ONG-urilor e de minim 10%, nu de 40%, cum e în cazul Primăriei.

– nu pot fi finanțate salariile, activitățiile generatoare de profit, ori alte activități/proiecte/programe care au deja finanțare din altă parte. Deși, să fiu sincer, nu cred că e chiar ok. Poate sunt ceva proiecte ce mai au nevoie de ceva bani pentru a crea efectul dorit.

– banii vor fi oferiți după „perfectarea contractului de finantare”. Cred că înseamnă că după terminare poate vei primi bani.

– durata unui proiect e de maxim 6 luni de zile. Ce poți face în 6 luni de zile? Ai nevoie de ceva mai mult timp, pentru a crea un impact.

Cam atât. Am aruncat doar un ochi peste ghid. Un lucru ce nu mi-a ieșit în evidență e termenul limită. Presupun că nu există unul.

Deși știu că sunt mai critic și știu că e bine să fiu mulțumit că există cel puțin atât. Totuși nu mă pot mulțumi doar cu atât. Pentru un oraș de genul Iași mă aștept la mai multe. Chiar dacă ar fi și în Botoșani, mă aștept la mai mult.

Suntem în UE iar de aproape 7 ani și accesăm și implementă fonduri europene. Indiferent de program, au experiență. Poate ar fi mai bine ca APL-urile să ia exemple pozitive din ghidurile la care au avut acces.

Plus dacă nu oferi feedback nu vor ști niciodată ce să corecteze, nu?

Anunțuri

Un comentariu

  1. denumirea de finantare nerambursabila este doar pentru prosti , nu exista asa ceva, am platit si vom platit ca neam si popor cu varf si indesat acesti bani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s