Summer Universities AEGEE

Am scris că unul din cele mai mari avantaje de a te implica în cadrul AEGEE este ori că poţi participa la un Summer University (SU) ori te poţi implica în organizarea unuia. Eventual în vara următoare să îl şi coordonezi.

Dar până la organizare să vă spun câteva cuvinte. A început de mult, înainte ca Uniunea Europeană să existe sub forma pe care o ştim acum, atunci când graniţele dintre ţări şi tineri erau atât fizice cât şi ca prejudecăţi. Da, pe atunci ţările din Occident aveau preconcepţii una asupra celeilalte, nu doar asupra României şi Bulgariei (cum e acum). Dar această atitudine nu era acum 100 de ani. Nu. Ci în urmă cu mai puţin de 3 decenii. Aşa că tinerii care au creat AEGEE sau gândit să organizeze o universitate de vară care să înlăture multe din bariere şi în acelaşi timp tineri să se distreze. Acum, după aproape 3 decenii, tradiţia continuă. Antenele organizând ori cursuri (cultură, sport, mediu) ori călătorii (Traveling SU) prin mai multe oraşe dintr-o ţară ori 2 ţări.

Ideea e simplă: o echipă, timp de 2 săptămâni (în general), pregătesc pentru 20-40 de tineri din Europa activităţi ce să îi surprindă plăcut şi să creeze prieteni ce vor dăinui mult timp după ce se termină proiectul. Plus dacă nu ai experienţă ca organizator vei învăţa PR, HR şi FR. Iar engleza ta va avea de suferit. Fiindcă vei comunica doar în această limbă.

Revenind la ţărişoara noastră, aceasta e lista premilinară: Chişinău + Iaşi (TSU), Cluj-Napoca (TSU – Sibiu)Sibiu (TSU – Debrecen).

Iar AEGEE-Iaşi în parteneriat cu AEGEE-Chişinău organizează un Travel Summer University – Moldavian Traddictions, timp de 2 săptămâni, punându-se accent pe cultură, istorie şi limba română.

moldavian traddictions

 

Dar dacă vrei să participi la un SU (ai 74 de opţiuni) mai întâi să verifici lista, după te vei înscrie ca membru AEGEE-Iaşi, vei completa un formular şi vei pune ceva fonduri deoparte. Vei avea parte de o experienţă de vară cum nu ai mai avut până acum. Câteva exemple de anul trecut:

 

 

 

 

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s