Despre Harlem Shake

Ai auzit de Harlem Shake? Nu? E viral de la începutul lunii februarie, pe internet. Chiar și tinerii din România au creat câteva video.

Dacă nu te uiți la Ray William Johnson  nu ești la curent cu noutățile din această lume.

Oricum iată cum a început:

 

O variantă pentru armată (are peste 21 milioane de vizualizări în 10 zile)

 

O varianta română, din Bacău

 

Iar pentru amuzant, pentru acest blog – http://hsmaker.com/harlemshake.asp?url=http%3A%2F%2Frazvanpascal.wordpress.com

Pentru a fi cât mai specific cu privire la Harlem Shake voi cita din sfântul Wikipedia (în limba română):

Harlem Shake (în română Zguduirea, zgâlțâirea din Harlem) este un fenomen pe internet care a apărut în urma obținerii a unui video postat peYouTube, un mare număr de vizualizări. Video-ul original postat în data de 2 februarie 2013, a fost filmat de 5 tineri australieni, și a adunat într-o singură săptămână 2,7 mln. de vizualizări, iar pe data de 18 februarie, avea deja 11,0 milioane.

Imediat după ce a apărut pe Internet au apărut zeci de videouri „imitând” fenomenul. Se crede că acest video este primul pe internet, care a devenit nu mai puțin popular decât bine cunoscutul Gangnam Style, care s-a menținut pe poziții de vârf în 2012. După datele din 15 februarie, numărul total de vizionări al videourilor Harlem Shake depășește 120 milioane de vizualizări [3].

Esența dansulului constă în aceea că în partea introductivă, primele 14-15 secunde, dansează un singur om care poartă o pălărie (de obicei, o cască), în același timp alte persoane sînt implicate în activități de rutină, după care, videoclipul e întrerupt preț de fracțiune de secundă, iar când revine, toți oamenii în costume de dans sau aproape goi, fac mișcări haotice, luând poziții neobișnuite sau făcând mișcări erotice. Videoul durează de obicei 30-35 de secunde. Acompanierea muzicală, constiruie un pasaj din singleul „Harlem Shake”, a muzicianului american Baauer. Se crede că lungimea scurtă a videourilor este una dintre cheile de la popularitatea a acestora.

Reclame

6 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s