De vrei să ai propriul ONG european/internațional

Când activam ca membru la ESN-Iaşi mi-am dat seama că e mai uşor să creezi o organizaţie studenţească ce are o acoperiere naţională/europeană decât să creezi una din nimic, ori dacă faci parte dintr-o organizație ce există de câțiva ani, să evoluezi, treptat, până la un post decizional. Doar că în Iași majoritatea din listă există și sunt active. Excepție fac Universitatea Tehnică și Universitatea de Agronomie.

Avantaje: – misiunea, viziunea şi obiectivele sunt deja create şi există de ani buni. Deci nu trebuie să stai nopţile analizând şi cercetând.

–  fiind la început vei primi susţinere din partea „organizaţiei mamă”, atât sfaturi cât şi trainari, materiale eventual şi ceva recomandare pentru Facultate/Universitate, de vei avea nevoie.

credibilitate: atât în faţa noilor voluntari membri cât şi în faţa Facultăţii/Universităţii şi eventualilor sponsori. Atunci când faci parte dintr-o reţea ai o oarecare credibilitate. Cel puţin la început, când teoretic nu ai nimic.

proiecte/activităţi: dacă nu ai idei pentru proiecte oricând poţi să implementezi pe cele deja existente la nivel european internaţional.

călătoreşti. Poţi participa la multe conferinţe, traininguri, întâlniri anuale/bianuale. Şi dacă nu ai paşaport nu e nici o problemă, poţi merge oriunde în Uniune.

exersezi engleza: exact, exercițiul e mama învățăturii. În general, în astfel de organizaţii, engleza e la putere.

– cunoşti noi sisteme: fiecare are un sistem diferit de HR, PR şi FR. Unele pot avea un Board internaţional, naţional şi local (cum e AIESEC) iar altele doar unul European şi local (cum e AEGEE).

– durează mai puţin timp ca organizaţia să îşi implementeze proiecte şi să devină cunoscut, la nivel local.

– te poţi implica în proiecte la nivel naţional, european ori internaţional foarte repede. De exemplu: cu AEGEE poţi, în 6 luni să faci parte dintr-o echipă, de exemplu Culture Working Group, care îşi desfăşoară activităţile la nivel european.

– dacă vrei să continui cu aceeaşi organizaţie într-o altă ţară şi studiezi ori eşti voluntar vei fi primit primită cu braţele deschise.

Desigur sunt şi ceva dezavantaje: – misiunea, viziunea şi obiectivele nu le poţi modifica.

– poate să dureze între 1-3 ani până când filiala/secţiunea/antena pe care ai creat-o să aibă drepturi depline şi să fie la acelaşi nivel cu colegii tăi din Europa/lume.

– plăteşti o taxă semestrială ori anuală. Fiecare organizație are propriul sistem de încasare. Poate fi una fixă ori pe numărul de membri.

Dacă ţi-am captat interesul atunci îţi voi oferi o listă cu organizaţii de tineret/studenţeşti pe care ai putea să înfiinţezi. Nu contează dacă eşti din Iaşi (deși aici, în general, au fost înființate cam 60% din lista de mai jos) ori din alt oraş alt României. Plus sunt unele organizaţii (cum ar fi ESN-ul care poate exista la nivel de universitate, nu oraş).

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

AEGEE – Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe ori Asociaţia Studenţilor Europeni

AEGEE

Sursa foto

Site oficialhttp://www.aegee.org/ 

Descriere: a fost fondată în anul 1985 , la Paris , cu scopul de a susţine interesele comune  ale tinerilor, într-o Europă unită. Specificul organizaţiei constă, în primul rând, în schimbul intercultural, prin mobilitatea studenţească şi promovarea valorilor de toleranţă şi democratţe. În prezent, este cea mai mare asociaţie  interdisciplinară  de studenţi din Europa, numărând peste 13.000 de studenţi şi fiind reprezentată  în 40 de ţări de 200 de antene. Ca recunoaştere a activităţilor sale, asociaţia a primit statut consultativ în cadrul Consiliului Europei şi Naţiunilor Unite, face parte şi din European Youth Forum.

Cum poţi crea o antenă: 1. O scrisoare de susţinerea din partea Universităţii; 2. Completarea unui formular…mai multe aici.

Pot fi mai multe antene în acelaşi oraş: Nu – doar o antenă pe oraş.

Taxa: pe membru. O parte din cotizaţia semestrială se redirecţionează către AEGEE-Europa.

Exemple de activităţi/proiecte: Universitate de Vară, Europe on track, AGORA , Network Meeting, European School

Antene în România: DaAEGEE-Iași,  AEGEE-Bucureşti, AEGEE-Cluj, AEGEE-Sibiu, AEGEE-Ploiești, AEGEE-Timișoara.

Observații: poate deveni membru orice persoană, cu vârsta între 18-35 ani. Fiecare antenă își creează strategia de HR, PR și FR, după principiile și valorile AEGEE-Europa. Contact, contact antena și antena trebuie să trimită un membru (delegat ori vizitator) la cel puțin o AGORA, pe an. Legătura și comunicare de la nivel local la cel european poate fi facilitată de un NetCom (Network Commissinor). Majoritatea activităților (cum ar fi Summer University) sunt deschise și non-membrilor. Unele antena au suportul Universității mai mare decât în România, de exemplu: pot avea propriul bar, în unele antene Board-ul e plătit de Universitate. AEGEE e unul din membrii fondatori a Programului Erasmus, în 1987 (informația e preluată de aici). Primii membrii din Iași au fost studenți de la Facultatea de Drept, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. AEGEE-Iași sa bucurat, și încă are, susținere din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Gheorghe Asachi” din Iași și Universitatea de Agronomie din Iași.

IMG_0217

Sursa foto

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ESN – Erasmus Student Network

Esn_logo

Sursa foto

Site oficialhttp://esn.org iar pe România – http://esn.ro/

Descriere: este una dintre cele mai mari asociații studențești interdisciplinare din Europa. A luat naștere pe 16 octombrie 1989 și înregistrată legal în 1990, pentru sprijinirea și dezvoltarea de schimb de studenți. Sunt prezenți în mai mult de 422 instituții de învățământ superior din 35 de țări. Rețeaua este în continuă dezvoltare și extindere. Au în jur de 12.000 de membri activi, care sunt în mai multe secții și sunt susținuți de așa-numiții amici (buddies) care, în principal au grijă de studenți internaționali. Astfel, ESN are în jur de 29.000 de tineri care oferă serviciile sale la aproximativ 150.000 studenți internaționali, în fiecare an. Mai facilitează integrarea socială și personală a studenților internaționali. Secțiunile locale ESN oferă ajutor, îndrumare și informații valoroase studenți ce sunt cu Erasmus, cât și studenți ce vor merge. ESN oferă informații relevante cu privire la programele de schimb academice și a mobilității studenților.

Cum poţi crea o secțiune: 1. Creezi o echipă. 2. Cooperare cu Universitatea ….. mai multe informații aici.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Da – poate fi creat câte o secțiune pe Universitate.

Taxa: fiecare secțiune plătește 60 de euro pe an, exceptând primul an de creare când nu trebuie plătit nimic.

Exemple de activităţi/proiecte: PRIME, Ride for your Rights, ESN Survey, Social Erasmus, ExchangeAbility, Eduk8, ESN Magazine.

Secțiuni în România: Da , în București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași – http://esn.ro/

Observații: Pot fi create câte o secțiune pe Universitate. În România sunt 5 orașe cu câte o secțiune pe Universitate. În general numele antenelor e după oraș, astfel acoperind toate Universitățile. În general, în Iași, sunt organizate următoarele activități: petreceri, excursii, city tour și proiecte SocialErasmus. Nu au blog ori site propriu, în schimb profilul lor de Facebook e foarte activ, plus au pagină pe site-ul ESN România. Există o platformă națională, un Board, dar și un National Representativ, care reprezintă țara la nivel internațional. Primul președinte, și membru fondator, a fost student la Facultatea de Drept, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, după o experiență a Programului Erasmus în Franța.

ESN Iasi

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

BEST – Board of European Students of Technology

BESTlogo

Sursa foto

Site oficial: http://www.best.eu.org/index.jsp

Descriere: este o organizație internațională, non-guvernamentală, non-politică, non-profit, care cuprinde 94 grupuri locale (LBGs) în 32 de țări din Europa, cu mai mult de 4800 de membri activi. BEST se străduiește pentru împuternicirea diversității  prin dezvoltarea studenților de la tehnologie prin educație complementară, sprijin în carieră și implicarea sistemului european de învățare. Crează oportunități pentru ca studenții să se întâlnească și să învețe unul de la altul prin intermediul unor evenimente academice sau non-academice și simpozioane educaționale.

Cum poţi crea un grup local: 1. Creezi o echipă. 2. Scrii un e-mail….mai multe informații aici.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Da, dacă există mai multe Universități tehnice. De exemplu Paris are 5 grupuri.

Taxa: nu scrie.

Exemple de activităţi/proiecte: BEST Career Day, Summer Course, BEST Courses, BEST Events on Education, BEST Engineering Competition, BEST Leisure Events – mai multe informații aici Iar la nivel local (Iași) – JobShop®, ENGAGE, Round table și Recrutări aici.

Filiale în România: Da – BEST-Iași, BEST-București, BEST-Brașov, BEST-Cluj Napoca și BEST-Timișoara.

Observații: Este structurat la 3 nivele: local, regional (11) și internațional. Există 6 comitete ce se ocupă de task-uri și proiecte specifice, ele sunt: Marketing Committee, External Events Committee, Educational Committee, Information Technology Committee, Corporate Relations Committee, Training Group.

best iasi

Sursa foto

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ELSA – European Law Students’ Association

ELSA_Logo

Sursa foto

Site oficial: http://www.elsa.org/

Descriere: este o organizaţie independentã, apoliticã, cu caracter non-profit, având statut de persoanã juridicã de drept privat fãrã scop patrimonial, condusă de și pentru studenții de la drept. Activitățile organizației cuprind o mare varietate de evenimente academice și profesionale, care sunt organizate pentru a îndeplini viziunea ELSA. A fost înfiinţată la nivel internaţional în anul 1981 şi este în prezent cea mai mare asociaţie independentă a studenţilor la drept din lume, cuprinzând peste 30 000 de membri în cele 220 de grupuri locale din 42 de ţări europene. Pentru a fi membru ELSA studentul trebuie să urmeze Facultatea de Drept.

Cum poţi crea o filială: contactat organizația mamă.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Nu

Taxa: nu scrie.

Exemple de activităţi/proiecte: Seminarii și conferințe (S & C), Activități Academice (AA), Student Trainee Exchange Programme (STEP)

Filiale în România: Da ELSA Arad, ELSA Bacău, ELSA Braşov, ELSA Bucureşti,  ELSA Cluj-Napoca, ELSA Craiova, ELSA Galaţi, ELSA Iaşi, ELSA Oradea, ELSA Sibiu şi ELSA Timişoara.

Observații: Există aceeași platformă de site pentru toate grupurile locale. Poate exista doar un grup local pe oraș, indiferent dacă exista 10 Facultăți de Drept în aceeași locație. Pun destul de mult accent pe partea de training. Au delegați în destul de multe instituții din lume.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

AIESEC

Blue_on_white_short_height100

Sursa foto

Site oficial: http://www.aiesec.org/

Descriere: este o organizație internațională non-profit, care oferă studenților oportunități de a se forma pentru conducere și oportunități de internship în cadrul organizațiilor profit și non-profit. „AIESEC” a fost inițial acronimul francez pentru Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales (în română: Asociația Internațională a Studenților în Științe Economice și Comerciale), cu toate acestea, numele complet nu mai este în uz. Biroul său internațional este în Rotterdam, Olanda.

Începând cu luna august 2012, rețeaua AIESEC cuprinde peste 86.000 membri în 113 de țări și teritorii. Aceasta este cea mai mare organizatie administrat de studenți din lume, fiind prezent în peste 2.400 de universități din întreaga lume, oferă peste 24.000 de experiențele de leadership membrilor săi și trimite studenți și absolvenți în 20.000 bursele internaționale anuale. AIESEC este susținută de peste 8.000 de organizații partenere din întreaga lume.

Cum poţi crea o filială: nu scrie. Presupun că trebuie trimis un e-mail la Board-ul internațional

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Poate – sunt unele orașe care au mai multe filiale.

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: international internship

Filiale în România: Da – Arad, Brașov, București, Cluj Napoca, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Suceava, Târgul Mureș, Timișoara.

Observații: în general, în Iași, AIESEC pune accent pe partea de HR și promovarea internship-urilor. Poate ofer traininguri gratuite organizațiilor studențești. În Iași a fost creat în anii 90′.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

PRIME – Asociația Europeană a Studenților la Relații Publice și Comunicare

log_prime

Sursa foto

Site oficial: nu există, la nivel european/internațional.

Descriere: este o organizație independentă, non-profit, în totalitate condusă de și pentru studenții care studiază PR și Științe ale Comunicării, sau alte programe de studii asociate, de la universități din Europa. Asociația este format din 16 de state membre și 12 țări de contact, adună peste 500 de studenți din Europa. PRIME are drept scop de a ajuta membrii săi să se pregătească pentru o viitoare carieră în Relatii Publice si Comunicare profesioniști în Europa.

Cum poţi crea o filială: luat legătura cu PRIME România (București) – http://prime-romania.ro/

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Nu

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte:  Congresul Național al Studeților la Comunicare, PR Tea & AD Cookies și team ADventure

Filiale în România: Da București, Brașov, Iași și Sibiu.

Observații: la nivel european nu mai există o „organizație mamă” existând doar câteva antena. PRIME Iași fiind una din cele mai active.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

JCI – Junior Chamber International

JCI

Sursa foto

Site oficial: http://www.jci.cc/guests/

Descriere: este una dintre cele mai mari organizații non-politice și non-sectant de servicii pentru tineret, din lume. Este o comunitate internațională de cetățeni cu vârste cuprinse între 18 și 40, cu obiectivul și scopul de a crea schimbări pozitive în lume. Organizația consideră că aceste modificări trebuie să rezulte din a lua „acțiuni colective pentru a îmbunătăți pe ei înșiși și lumea din jurul lor0 .În timp ce conțin un element religios în crezul lor oficiale, JCI nici promovează și nici nu se angajează în nicio activitate religioasă. Are aproape 200.000 de membri în 5000 de comunității, în peste 100 de țări din lume.

Cum poţi crea o comunitate: nu scrie

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Posibil

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: Empowering Young Citizens, JCI Training, JCI World Public Speaking Championship

Filiale în România: Da – Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Lugos și Timișoara.

Observații: Este club al tinerilor antreprenori.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Scout – Cercetaşi

Scout

Sursa foto

Site oficial: http://www.scout.org/

Descriere: este o mișcare internațională de tineri creată cu scopul de a ajuta tinerii în dezvoltarea lor fizică, mentală și spirituală, pentru a deveni membri constructivi ai societății. La nivel mondial există peste 38 de milioane de persoane implicate, în 216 ţări şi regiuni.

Cum poţi crea o filială: contanctând Cercetaşii România – http://www.scout.ro

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Da

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: campare, tir cu arcul, perscuit, activităţi de încurajare a spiritului civic.

Filiale în România: Da – în aproape fiecare județ din țară.

Observații: Există mai multe mişcări/asociaţii de cercetaşi în România. În România este prezentă în peste 50 de localităţi, numărând peste 2000 de membri. Nu toate oraşele au o filială. De exemplu Botoşani nu are. Nu este o organizaţie studenţească dar dacă eşti pasionat de natură, sport şi turism poate aceasta e o organizaţie pentru tine. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Toastmasters

Toastmasters_2011

Sursa foto

Site oficial: http://www.toastmasters.org/

Descriere: este o organizaţie non-profit educațională care operează cluburi în întreaga lume,avâd scopul de a ajuta membrii în îmbunătățirea comunicării lor, vorbitul în public și abilitătile de leadership. Filosofia Toastmasters este de a ajuta membrii să își dezvolte abilitățile de comunicare și leadership prin practică și feedback continuu din partea celorlalți membri. Programul Toastmasters este împărțit în 2 linii de bază: Comunicare și Leadership. Fiecare membru poate evolua pe oricare din aceste componente susținând discursuri sau asumându-și roluri în cadrul ședințelor. La acest moment are peste 260.000 de membri, din 113 ţări şi 12.800 de cluburi.

Cum poţi crea un club: contactând organizația mamă.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Nu

Taxa: 50 euro o dată la 6 luni de zile, către Toastmasters Internaţional. Fiecare filială îşi administrează intern „membership fee”.

Exemple de activităţi/proiecte: Vorbitul în public.

Filiale în România: Da – Brașov, Brăila, București, Cluj-Npoca, Iași, Oradea, Suceava şi Timișoara.

Observații: În general, un club are între 10 şi 40 de membrii, iar numărul 20 fiind unul tipic. Taxa e destul de scumpă (în jur de 50 euro + 90 lei), fiind o dată la 6 luni de zile. În Gdansk (Polonia) am participat la o singură şedinţă, fiind în limba engleză, având discuţii despre subiecte specifice, un program la minut, oferind feedback cu privire la gramatica, la vorbit, limbajul trupului şi tot aşa. Nu există limită de vârstă, doar să ai minim 18 ani.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

European Student Think Tank

think tank logo

Sursa foto

Site oficial: http://studentthinktank.eu/

Descriere: este o platformă pentru studenți pentru a le implica în procesul de elaborare a politicilor în cadrul Uniunii Europene. Prin intermediul acestui site, studenții motivați pot intra în contact unii cu alții, citi și comenta privind politici de idei, reacționa la știrile europene și să discute probleme cu experți în domeniu. Cele mai bune idei de politică scrise de studenți vor fi publicate în jurnale. În plus, EST va găzdui evenimente unde studenții, responsabilii de politici și alți experți pot discuta despre problemele europene în mod direct.

Cum poţi crea o filială: nu poţi. Însă există ambasadori pe tări, aici – http://studentthinktank.eu/est-network/ambassadors/

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Poate

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: articole au ca subiect principal politicile Uniunii Europene, Conferinţe.

Filiale în România: Nu

Observații: Este o organizaţie ce pune mai mult accent pe scrierea de articole şi organizarea de conferinţe. Însă nu au filiale în alte ţări, doar ambasadori, site-ul fiind punctul de legătură între ei, astfel folosind noile reţele de socializare pentru a crea o nouă gândire de organizaţie studenţească europeană.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

IFSA – Asociaţia Studenţească Internaţională pentru Păduri

IFSAlogo_without writing

Sursa foto

Site oficial: http://www.ifsa.net/

Descriere: este o rețeaua globală de studenți din domeniul științelor forestiere. Acesta unește aproximativ 3000 de studenți în  aproximativ 73 asociații membre (numite Comitetele Locale) în peste 54 de țări. IFSA este o organizație non-guvernamentală, non profit și non religioasă condusă în întregime de studenți pentru studenți.

Cum poţi crea un grup local: nu scire

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Posibil

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: Conferinţe, summer camp.

Filiale în România: Da – Braşov

Observații: În Iaşi doar studenţii de la Universitatea de Agronomie ar putea să înfiinţeze o astfel de organizaţie.

ifsa_tree

Sursa foto

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

ELASA – European Landscape Architecture Student Association

ELASA_Logo_tiny

Site oficial: http://elasa.org

Descriere: promovează sprijinul, cooperare, schimbul de idei și a înțelegerii între studenții de la arhitectura peisajului din întreaga Europă. În fiecare an, este organizat o reuniune anuală (vara) și o mini-reuniune (de primăvară). Fiecare întâlnire este organizată într-o țară diferită de către studenții de la arhitectura peisajului în parteneriat cu o universitate din acea țară.

Cum poţi crea o asociaţie: luat legătura cu organizația mamă ELASA

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Poate

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: conferinţe, întâlniri europene anuale, workshop-uri.

Filiale în România: Da – Timişoara şi Bucureşti.

Observații: Doar studentii de la Universitatea de Agronomie ar putea să înfiinţeze o astfel de asociaţie. Asociaţia Peisagiştilor din România (cu sediul în Timişoara) par a fi o filială a ELASA.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Euroavia

EUROAVIA_logo_small

Sursa foto

Site oficial: http://www.euroavia.net/index.php

Descriere: are ca scop stimularea contactelor dintre studenţii și companiile din domeniul aeronautic şi aerospațial, a schimburilor interculturale dintre studenții membri din diferite țări precum și reprezentarea studenților aeronautici la nivel internațional.

Cum poţi crea un grup local: concatând Board-ul internaţional.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Posibil

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: conferințe, traininguri.

Filiale în România: Da – Bucureşti şi Cluj Napoca

Observații: Asociaţia e prezentă în 32 de universităţi din 18 ţări.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

EESTEC – Asociaţia Europeană a Studenţilor de la Inginerie Electrică

EESTEEC

Site oficial: http://eestec.net/

Descriere: este o organizaţie non-politică, non-profit și pentru studenții de la Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (EECS) de la școli, universități şi instituţii tehnice din Europa ce acordă un grad de inginerie.Scopul este de a promova și de a dezvolta contacte internaționale și schimburi de idei în rândul studenților de EECS. Este prezentă în 28 de ţări, în 53 de Universităţii din Europa având peste 6000 de membri.

Cum poţi crea un grup local: 1. Contactezi Departamentul de Relaţii Externe a organizaţiei mamă. 2. Completezi un formal…mai multe aici.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Nu

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: workshop-uri, training-uri, internship-uri, Android Competition.

Filiale în România: Da – Bucureşti şi Craiova.

Observații: Au parteneri destul de mari, ca Google şi SIEMENS. În Iaşi poate fi deschisă de studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată ori AC.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

EGEA – Asociaţia Europeană a Geografilor

Egealogo-mc

Sursa foto

Site oficial: www.egea.eu

Descriere: este o rețea europeană de studenți de la geografie și geografi tineri, cu intenția de a face schimb de cunoștințe geografice. Pentru a realiza acest lucru, entitățile EGEA organizează congrese, schimburi între entitățile naționale, în weekend, excursii și este publicat o revistă științifică. Platforma de comunicare principală este site-ul (www.egea.eu).

Cum poţi crea o filială: Trebuie contactat organizaţia mamă – http://www.egea.eu/ ori o antenă din apropiere, pentru îndrumare.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Nu

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: Congrese, Exchange-uri, Seminare, Summer/Winterschools

Filiale în România: Da – București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sighetu Marmației, Timișoara

Observaţii: LSGG Iaşi face parte din organizaţie, ca filială, deşi nu are abrevierea EGEA. La nivel european există 4 structuri regionale.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

SEDS – Students for the Exploration and Development of Space

SEDS-Logo-main

Sursa foto

Site oficial: http://seds.org/

Descriere: este o organizație independentă, bazată pe studenți care promovează explorarea și dezvoltarea spațiului. SEDS urmărește această misiune prin educarea oamenilor despre beneficiile aduse de spațiu, prin sprijinirea unei rețele de studenți interesați, prin furnizarea de o oportunitate pentru membrii de a dezvolta abilitățile lor leadership. SEDS crede într-o civilizație în spațiu și că focalizarea entuziasmul tinerilor este cheia viitorului nostru în spațiu.

Cum poţi crea un „capitol”: 1. Creezi o echipă. 2. Obţii susţinere din partea Universităţii ori a unei şcoli…mai multe aici.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Posibil

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: Ziua Spaţiului, Competiţii cu rachete.

Filiale în România: Nu

Observații: SEDS crede într-o civilizație în spațiu. În România şi în ţările din vecinătatea noastră nu există nici o filială, însă în Statele Unite ale Americii sunt destul de multe. Poate fi înființat filiale și în orașe ce nu au Universități, unul din publicul țintă fiind și tinerii de la liceu.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

enactus

enactus logo

Site oficial: http://enactus.org/

Descriere: Liderii de comunității de studenți, academici și de afaceri ce se angajează să utilizeze puterea de acțiune antreprenorială pentru a transforma viețile și să modeleze o lume mai bună, mai durabilă. Este prezent în 39 de ţări, în 1600 de universităţi având 62.000 de studenţi voluntari.

Cum poţi crea o filială: Contactat organizaţia mamă, mai multe informaţii aici.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Posibil

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: de la traininguri interne până la susţinerea micilod afaceri locale.

Filiale în România: Nu

Observații: Modelul de gândire e foarte occidental, implicând atât Universităţile cât şi companiile în ideile studenţilor ori a micilor antreprenori pentru a schimba, puţin, lumea. Lista de partneri şi donator e foarte mare, cu câteva nume mari.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

ISHA – Asociaţia Studenţească Internaţională de Istorie

Site oficial: http://www.isha-international.org

Descriere: este o organizație internațională non-guvernamentală a studenților de la istorie. Are baza și este activă în special în Europa, obiectivele ISHA sunt de a facilita comunicarea și să ofere o platformă de schimb pentru studenții de la istorie și științe conexe la nivel internațional.

 Cum poţi crea o filială: de vizitat site-ul oficial.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Posibil

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: Conferinţe, Seminarii de Vară

Filiale în România: Da – Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi

Observații: Au existat filiale şi în Alba Iulia, Oradea şi Sibiu. Numele filialelor nu poartă acronimele organizaţiei mamă. În Iaşi LSI este filială a organizaţiei. Pe partea de activitate online, inclusiv site-uri ale filialelor, nu stau prea bine.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

EMSA – European Medical Students Association

EMSA_Europe_new_logo

Sursa foto

Site oficial: http://www.emsa-europe.eu

Descriere: este o organizație non-guvernamentală, non-profit pentru studenții de la medicină, ce se concentrează pe educație medicală, etică și știința în Europa.

Cum poţi crea o filială: contactezi organizaţia mamă.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Poate

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: Traininguri, Advocacy,Bologna Process Follow-up Workshop, Climate Changes Influence on Health.

Filiale în România: Da – Bucureşti, Cluj şi Craiova.

Observații: Depinde de filială dacă vor să includă EMSA în titlul lor. Iaşi nu apare pe lista lor.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

IAAS – International Association of students in Agricultural and related Sciences

IAAS_logo

Sursa foto

Site oficial: http://www.iaasworld.org/

Descriere: este o societate studenţească internaţională non-profit și non-guvernamentală cu sediul în Leuven, Belgia. În momentul de față este una dintre cele mai mari organizații de studenți din lume și fiind şi una din cele mai importante asociații studențești agricole. IAAS adună studenți care studiază, majoring sau cercetarea în agricultură și domeniile conexe, cum ar fi științele mediului, silvicultură, știință alimentară, arhitectura peisagistică etc.. Comitetele sale sunt răspândite în universitățile din peste 40 de țări din întreaga lume.

Cum poţi crea un comitet: contactat organizaţia mamă.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Posibil

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: Seminare, Conferinţe, Programe de schimb, Traininguri.

Filiale în România: Nu

Observații: În România nu există nici un comitet/filială.

IASS meeting

Sursa foto

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

IVSA – Asociaţia Studenţească Internaţională de Veterinari

IVSA

Site oficial: http://ivsa.org/

Descriere: este o organizație non-profit, non-guvernamentală condusă de studenți voluntari veterinari din întreaga lume. Scopul lor este de a îmbunătăți standardul de educație veterinar pe plan internațional, prin schimbul de idei, cunoștințe și cultură.

Cum poţi crea un capitol: completat un formular, ce poate fi downloadat de aici.

Pot fi mai multe în acelaşi oraş: Posibil

Taxa: nu scrie

Exemple de activităţi/proiecte: conferințe, traininguri.

Filiale în România: Posibil

Observații: Nu sunt sigur dacă există, activ, vreo filială/capitol în țară. Dar au existat.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Pentru mai multe informații cu privire la organizații europene/internaționale cu și despre tineri/studenți puteți afla aici:

– http://ifiso.org/

http://www.youthforum.org/

– http://www.eurodesk.org

Reclame

6 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s