Ziua Roşiei Montane la Iaşi

Asociaţia Mai Bine continuă să demareze şi în acest an activităţi pentru marcarea zilei Roşiei Montane, 6 februarie, prin organizarea mai multor evenimente, începând cu un marș de solidaritate cu locuitorii din Roșia Montană  de la ora 17.30. Traseul marșului este: Parcul Copou (punct de plecare) – Casa de Cultură a Studenților – Bld. Indpendenței – Str. Elena Doamnă – Bld. Anastasie Panu – Str. Ștefan cel Mare – Piața Unirii (destinație finală).

rosia montana iasi 2013

De la ora 19.30, la Teatru Fix, va fi proiectat filmul documentar Roșia Montană, Un loc la marginea prăpastiei (Fabian Daub, Germania, 2012). Filmul este subtitrat în română și în engleză, iar intrarea este liberă. La finalul producției cinematografice, de la ora 21.00, va avea loc o sesiune de discuții ce va avea ca temă principală patrimoniul natural și cultural de la Roșia Montană.

Pentru a vă face o idee și mai bună cu privire la ceea ce reprezintă această localitate și de ce este important să luptăm împotriva distrugerii acesteia, puteţi să vizitați, începând cu data de 11 februarie, expoziția fotografică ”Patrimoniul din Roșia Montană în imagini”, care va fi prezentă în cadrul Institutului Francez Iași. Vernisajul va avea loc pe data de 11 februarie, ora 18.00, iar imaginile vor fi disponibile publicului până pe data de 9 martie.

Eventul pe Facebook aici.

Ziua Roșiei Montane este un eveniment organizat în cadrul Campaniei Salvaţi Roșia Montană cu sprijinul Asociației Alburnus Maior, al Asociaţiei București și al organizației ReGeneration. Pentru mai multe detalii cu privire la activitățile și localitățile în care se marchează anul acesta Ziua Roșiei Montane, intrați pe pagina dedicată evenimentului.

Reclame

4 comentarii

  1. Deci asta era cu cei câțiva oameni care strigau NU CIANURĂ …
    Veneam de la cumpărături și pe trotuarul celălalt văd o mână de oameni însoțită de jandarmi. Nu știam ce se întâmplă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s