O oportunitate după EVS

Fiind voluntar EVS una din primele întrebări pe care le ai: ce fac după?

E o întrebare care, personal, nu îmi dă pace. Mă gândesc ce aş putea face? Unde voi merge? Voi căuta de lucru în România ori voi putea să găsesc alte oportunităţi, înainte să mă leg de un anumit job?

După ceva cercetări am găsit câteva soluţii: – să merg în Indonesia cu o bursă , pentru un an de zile. Doar că termenul de aplicare a trecut de ceva timp.

– să mă înscriu într-un program de combatere a sărăciei, în Danemarca.

– să mă înscriu în cadrul programului Erasmus pentru tineri antreprenori.

Probabil le voi încerca pe toate, dar acum voi vorbi puţin despre această bursă Erasmus. Am mai scris un articol în urmă cu ceva timp, însă iniţial nu mă atrăgea. Dar asta era acum aproape 2 ani de zile.

Programul în sine e simplu, relativ uşor de aplicat, interesant şi de mare ajutor pentru cei care doresc ori au deja o afacere, gen IMM, iar cel mai important aspect e că nu trebuie să fii student/studentă pentru a aplica.

projets stylos

 

Sursa foto

În general informaţiile de care ai nevoie le poţi găsi pe site-ul oficial cât şi în ghid, în engleză.

Foarte pe scurt: – ai ocazia să lucrezi cel mult 6 luni de zile în cadrul unei companii europene cu experienţă pentru a învăţa cum să-ţi dezvolţi propria afacere, în una din cele 26 de state membre (exceptând propria ţară de reşedinţă). Ca un fel de internship;

– ţi se oferă posibilitatea de a învăţa din experienţa unui antreprenor care conduce deja de mai multă vreme o întreprindere mică sau mijlocie;

– ţi se facilitează accesul la noi pieţe şi ai posibilitatea să cauţi noi parteneri de afacere;

– se favorizează construirea de relaţii între oameni de afaceri şi IMM-uri;

– crearea de noi relaţii comerciale şi aflarea mai multor detalii despre oportunităţile existente în alte ţări ale UE şi tot aşa.

Trebuie:
– Să fii rezident permanent al uneia dintre ţările membre ale Uniunii Europene;
– Să ai un proiect concret sau o idee de afaceri concretă, reflectate într-un plan de afaceri;
– Să fii motivat şi să te angajezi să colaborezi pe durata stagiului cu antreprenorul cu experienţă din cealaltă ţară membră a Uniunii Europene;
– Să fii pregătit să contribui la dezvoltarea afacerii antreprenorului gazdă şi să îţi pui la dispoziţie abilităţile şi competenţele;
– Să fii pregătit să completezi fondurile programului la nevoie pentru a acoperi costurile stagiului în străinătate.

Cine poate participa?

Noii antreprenori şi antreprenorii cu experienţă.

Asistenţa financiară lunară pe fiecare ţară ce ar trebui să acopere cheltuielile de transport, cazarea şi mesele. Acest aspect poate fi negociat cu Organizaţia Intermediară.

Pe cine să contactezi?
Cel mai aproape centru, pentru regiunea Moldova, este în Neamţ , la Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ, care are calitatea de Organizaţie Intermediară – IO în cadrul acestui proiect, la coordonatele: tel: 0233 216663, fax: 0233 216657,
email : miovisto@yahoo.com,
persoană de contact: Mihaela CONSTANTINESCU, Şef Departament ”Programe, Proiecte, Structuri de Finanţare, Parteneriate şi Integrare Europeană”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Te poţi înscrie accesând acceastă pagină.

Deşi e o oportunitate extraordinară nu multă lume ştie şi în plus din 2014 probabil programul nu va mai fi. Deci aplică cât mai repede!

 

Poveşti de succes

 

 

 

Reclame

6 comentarii

  1. Iti recomand calduros sa eviti programul din Danemarca. Initial am fost si eu interesata, dar daca incepi sa cauti pe net despre programul lor, vei vedea ca nu au referinte tocmai pozitive. Despre bursa din Indonezia am auzit doar lucruri de bine, devine din ce in ce mai competitiva. Bucura-te de EVS.

  2. http://humanatvind.wordpress.com/2008/11/10/response-to-susan-steffensen-after-volunteering-in-humana-people-to-people-epf-gaza-in-mozambique/ Asta e unul dintre exemplele negative. Cauti pe google Humana people to people si te-ai lamurit. Sincer sunt atat de multe oportunitati de te-a implica in diferite programe incat personal nu cred ca merita sa risti cu programul asta. Vezi ca de vreo doi ani Comisia Europeana a dezvoltat un corp de voluntari europeni si in fiecare an prin primavara-vara apar call for applications la diferite proiecte. Aici e site-ul oficial: http://ec.europa.eu/echo/euaidvolunteers/index_en.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s