Primul lucru ce trebuie făcut

Atunci când termini şi ştii că trebuie să predai ştafeta e bine să pregăteşti totul din timp: actele, sfaturile, transferul de cunoştinţe şi eventuale sugestii pentru cei ce vor duce mai departe organizaţia în care te-ai implicat. Aşa ca am început să ofer sesiuni de mentorat membrilor din AEGEE-Iaşi, iar împreună cu ei învăţ. Poate mai multe într-o singură sesiune decât într-un an de zile.

Ceea ce am învăţat de la Ioana, şi ar trebui să implementeze Board-urile (Consiliile Directoare), este importanţa teambuilding-urilor. Ori mai exact cel de la început, primul şi cel mai important. Am întrebat-o care ar fi primul lucru pe care l-ar face dacă ar fi aleasă: teambuilding. Câteva zile cu ceilalţi colegi, undeva la munte ori la cineva acasa, un week-end, doar ei. Timp în care se vor cunoaşte mai bine, vor plănui viitorul organizaţiei, împreună.

Un sfat pe care fiecare organizaţie studenţească ar trebui să îl asculte şi implementeze. Este mult mai satisfăcător şi eficient să lucrezi împreună cu prieteni pentru o organizaţie în care crezi, iar viitorul ei şi al membrilor este prioritar. Comunicarea devine mai eficientă, aşteptările sunt pe măsura fiecăruia dintre ei, frustrările fiindcă unii membrii nu îşi fac treaba vor fi înlocuite cu căutarea de soluţii pentru a rezolva problema. Până la urmă dacă membrii Board-ului sunt uniţi atunci şi organizaţia e unită.

Sunt unele organizaţii studenţeşti din Iaşi care implementează această strategie, dar le pot număra pe degetele de la o singură mână.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s