Experimenteaza vara altfel, printr-un: Summer University

AEGEE-Iaşi a dat startul aplicațiilor pentru a te înscrie la o şcoală de vară. Sunt 82 de posibile destinații, pe întreg continentul European.

Cu siguranță e ceea ce ți-ai dorit mereu, la fel ca prietenii tăi – o excursie în care ceea ce visezi până la “sosire” să devină realitate până la “plecare”.

Ce este Summer University?

Un Summer University este un eveniment ce se desfăşoară în timpul verii pe o perioadă ce poate varia de la 1 la 4 săptămâni în oraşele în care AEGEE este prezent. Ai şansa de a înţelege şi explora dimensiunea multiculturală a continentului European, trecând de graniţe, într-un mediu creativ şi deschis. Anual 20 până la 50 de tineri din Europa aleg să se întâlnească în acest mod. Proiectul Summer University a fost înfiinţat în anul 1988 cu scopul de a promova  integrarea europeană. De atunci, el a fost reluat cu succes şi continuat mulţumită implicării active  a multor antene AEGEE.

Cu ce te vei întoarce din Summer University?

Summer University îţi oferă posibilitatea de a desfăşura activităţi la nivel academic sau activităţi multiculturale precum ore de limbi străine sau diferite cursuri cu diferite tematici.  Poţi să te familiarizezi cu istoria Spaniei sau cultura Finlandei, mitologia grecească, poţi învăţa să participi la un curs de fotografie sau să faci drumeţii în munţi, să faci scufundări etc.  Orice Summer University urmează de-a lungul desfăşurării sale o anumită tematica fie ea legată de integrarea europeană, politici internaţionale, cetăţenie activă, educaţie, cultură, pace, dezvoltare personală şi multe altele. Explorarea continuă cu gustarea mâncărurilor tradiţionale, posibilitatea de a asculta muzica din alte ţări ale Europei, de a dansa pe această muzică şi de a lega prietenii cu tineri din diferite ţări ale continentului european. Poţi învăţa să spui “Bună” în 20 de limbi străine, te vei simţi liber, vei experimenta, vei învăţa lucruri noi, te vei distra şi vei încerca lucruri pe care nici nu ţi le-ai imaginat.

În câteva cuvinte, vei descoperi spiritul AEGEE şi îţi vei dori să participi an de an la un Summer University.

Ce trebuie să faci pentru a aplica pentru Summer University?

Ai posibilitatea să îţi alegi trei astfel de Summer University şi să trimiţi un email cu cele care te interesează la su.outgoing@gmail.com.

Voluntarii te vor chema la un mini-interviu ce are loc în fiecare vineri, la sediul organizaţiei, din căminul C6, camera 2.

Dacă ai trecut de interviu, plăteşti taxa de 50 de lei elev/student şi 65 de lei dacă eşti angajat ( până în 35 de ani) pentru prelucrarea dosarului, devii membru AEGEE-Iaşi şi te apropii cu paşi mărunţi, dar siguri de Summer University.

Iar pentru că AEGEE înseamnă unitate şi contact nemijlocit, în zilele de 27-29 martie, între orele 10 şi 14 vom veni la universitatea ta pentru a sta de vorbă.

Lista cu Summer Universities o găseşti aici.

Nu mai sta pe gânduri, poți aplica până la data de 24 aprilie 2012.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s