Ce este ACTA

Foto: totb.ro

De câteva pe reţelele sociale au început oamenii să ne avertizeze că România a semnat tratatul ACTA. Un tratat creat de corporaţii şi lobbyşti pentru a controla internetul, pentru a scoate un profit cât mai mare, efectiv drepturile noastre sunt îngrădite. Nu numai România a semnat ci toate ţările din U.E.. Ignoranţa este şi în rândul ţărilor dezvoltate. Ba chiar a apărut şi o ştire pe site-ul Comisiei Europene  de promovare pozitivă a tratatului.

Dar ce este până la urmă ACTA? Pentru a cita de pe Wikipedia: „Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) (Tratatul Comercial Anti-Contrafacere) este un tratat comercial plurilateral propus ca răspuns la „creșterea globală a comerțului cu bunuri contrafăcute și lucrări protejate de copyright” „.

Domeniul de aplicare al ACTA este larg, și include contrafacerea bunurilor fizice cît și „distribuirea prin internet și tehnologia informației”. 

Pare interesant şi chiar de dorit, dar acest tratat a fost negociat în secret.

Ce putem face? Cel mai bine este să distribui mesajul pe reţelele sociale pentru ca lumea să fie cât mai informată, să luăm atitudine. Al doilea lucru este să trimitem e-mail-uri europarlamentarilor români iar o listă cu adresele lor plus model de e-mail le puteţi găsi la articolul lui Zoso aici – http://www.zoso.ro/acta-un-fel-de-sopa-dar-mai-rea/ Al treilea lucru ar fi să semnezi petiţia online aici – https://www.accessnow.org/page/s/just-say-no-to-acta

Să luăm atitudine împreună. 

Pentru a vă informa mai bine puteţi citi o broşură ori să vizionaţi filmuleţele de mai jos.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s