Apel deschis pentru ONGT în cadrul Dialogului Structurat

Consiliul Tineretului din România (CTR) face apel la nivel naţional în rândul organizaţiilor nonguvernamentale de tineret pentru a organiza la nivel local ori regional dezbateri şi consultări cu privire la tema ”Participarea tinerilor la viața democratică – stimularea creativității și inovării’’. Rezultatele dezbaterilor și consultării cu tinerii pe această temă, în toate cele 27 State Membre UE, vor fi discutate la nivel european în cadrul Conferinței pentru Tineret în Martie 2012).

Dezbaterile regionale în cadrul dialogului structurat au ca principal scop consultarea directă a tinerilor și a altor actori direct interesați de problematica tineret cu privire la participarea tinerilor în spațiul democratic național și european în vederea îmbunătățirii și dezvoltării cadrului legislativ pentru tineret la toate nivelurile decizionale.

Ca subteme ale acesteia vor fi abordate:
1) Participarea tinerilor la democrația instituțională – participarea la vot și în relația cu instituțiile statului.
2) Participarea tinerilor în societatea civilă, în special prin voluntariat și în cadrul organizațiilor de/pentru tineret, stimulând capacitatea de creație și inovare a acestora pentru a participa la dezvoltarea comunității.
În acest sens, subiectele de discuție pot varia în funcție de nevoile specifice la nivel regional, respectiv considerând prioritățile și nevoile la nivel național. Astfel, pot fi abordate subiecte precum: participarea responsabilă a tinerilor la vot, participarea tinerilor la procesul decizional, participarea tinerilor în toate etapele politicilor publice care îi privesc direct, stimularea voluntariatului, susținerea organizațiilor neguvernamentale pentru tineret, stimularea creativității tinerilor și recunoașterea plusului de valoare adus comunității etc.

Dezbaterile locale/regionale vor fi inițiate de una sau mai multe organizații neguvernamentale de tineret aplicante din localitatea/regiunea respectivă, ca urmare a unui parteneriat între acestea.
Participanii la dezbateri sunt reprezentanți ai tuturor actorilor interesați de problematica tineret: autorități publice locale, ONGT, tineri neorganizați, cadre didactice, cadre universitare, reprezentanți ai grupurilor informale de tineri etc.

Mai multe informaţii aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s