Democratia intre libertate si responsabilitate

Locatia: Calinesti-Ipotesti, jud. Botosani

Perioada: 11-17 iulie 2011

 

Descrierea proiectului
Organizata in parteneriat cu Hanns Seidel Stiftung, scoala de vara a Fundatiei Crestin-Democrate se adreseaza tinerilor cu vocatie de lideri, interesati de renasterea spiritului comunitar, atasati idealului libertatii intr-o Romanie europeana. Studenti atasati valorilor fondatoare pentru civilizatia occidentala (traditia iudeo-crestina, capitalism, ordine constitutionala, demnitatea persoanei, solidaritate, dreptate, meritocratie, anti-totalitarism) vor fi selectati pentru a participa la cursuri intensive de pregatire intelectuala si dezvoltare personala.

Gazduita prin generozitatea familiei Radu si Maria Ioana Miclescu intr-un elegant conac boieresc din Moldova (datand de la inceputul secolului XVIII), aceasta scoala de vara va oferi cursantilor – pe langa interactiunea cu marile idei ale crestin-democratiei – si ocazia unor intalniri memorabile cu locurile natale ale poetului Mihai Eminescu.

In registru optional, scoala de vara va cuprinde si o serie de filme documentare despre politicieni crestin-democrati care si-au pus amprenta asupra istoriei Europei (Konrad Adenauer, Robert Schuman, Alcide de Gasperi etc.). Toti cursantii vor participa la un concurs de eseuri, in care sa prezinte viziunea lor asupra unor politici concrete de modernizare a Romaniei – o tara unde speranta merita sa renasca.

Numar de participanti: 12 tineri.

Lectori:
Alexandru Gussi – Consilier de stat la Departamentul pentru Relatia cu Autoritatile Publice si Societatea Civila al Administratiei Prezidentiale
Theodor Paleologu – Deputat, Parlamentul Romaniei
Mihail Neamtu – Director Stiintific, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si a Exilului Romanesc
Valeriu Nistor – Managing Partner, SOAR Management si Investitii
Adrian Papahagi – Consilier, Ministerul Afacerilor Externe
Radu Carp – Director General, Institutul Diplomatic Roman

Conditii de participare
Profilul candidatilor:
• Tineri studenti cu varsta intre 20 si 30 de ani, cu rezultate academice exceptionale si/sau actiuni civice ori antreprenoriale remarcabile.
• Candidatii vor redacta o scrisoare de motivatie de cel mult doua pagini (A4), din care sa reiasa felul in care spera sa isi poata pune in valoare cunostintele pe care le vor dobandi la scoala de vara.
• Candidatii vor prezenta un CV si alte documente-anexa care pot facilita selectia. Vor fi incurajati tinerii cu vocatie politica si comunitara. Va conta o scrisoare de recomandare din partea unui profesor si buna cunoastere a unei limbi straine.
Oferta de acomodare:
• Transportul va fi asigurat de organizatori, in limita unui bilet de tren dus-intors.
• Acomodare – prin generozitatea familiei Radu si Maria Ioana Miclescu, conacul boieresc Miclescu va gazui participantii scolii de vara intre 11 si 17 iulie.
• Vor fi asigurate toate mesele adiacente celor 7 zile ale scolii de vara.

Detaliile privind programul scolii de vara poate fi afisat accesand site-ul Fundatiei: www.fc-d.ro

Termen de expediere a dosarului la adresa FCD (Str. Amiral Constantin Balescu nr. 19, 011953, Bucuresti, s. 1, tel./fax: 021.312.51.55, Email: office@fc-d.ro): 5 iulie 2011.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s