Erasmus pentru tinerii antreprenori

Erasmus inseamna mai mult decat celebra bursa cu ajutorul caruia mergi in alta tara un semestru (sau doua semestre, daca aplici pentru Erasmus practica).

Inseamna si Erasmus Mundus insa si Erasmus pentru tinerii antreprenori.

Acum voi vorbi un pic despre al doilea Erasmus: antreprenoriatul.

In principiu au fost pastrate aceleasi directii: invatare continuu, invatare prin schimb de experienta (un mediu nou), o parte este finantat/cofinantat de U.E (de exemplu: noii antreprenori au dreptul sa primeasca din partea UE o contributie financiara pentru acoperirea costurilor de transport si cazare.).

Insa asa cum spune si numele este destinat antreprenorilor, mai exact cei tineri si cei din IMM-uri. Desigur mai multe poti afla aici (link catre site-ul oficial in engleza) si aici (link in limba romana).

Dar sa iti spun pe scurt: ai ocazia sa lucrezi cel mult 6 luni de zile in cadrul unei companii europene cu experienta pentru a invata cum sa-ti dezvolti propria afacere, in una din cele 26 de state membre; ti se ofera posibilitatea de a invata din experienta unui antreprenor care conduce deja de mai multa vreme o intreprindere mica sau mijlocie; ti se faciliteaza  accesul la noi piete si ai posibilitatea sa cauti noi parteneri de afacere; se favorizeaza construirea de relatii intre oameni de afaceri si IMM-uri; crearea de noi relatii comerciale si aflarea mai multor detalii despre oportunitatile existente in alte tari ale UE   si tot asa.

 

Cine poate participa?

Noii antreprenori si antreprenorii cu experienta.

Noii antreprenori sunt cei care se gandesc serios sa isi lanseze propria afacere sau care deja si-au lansat propria afacere in ultimii trei ani.

Antreprenorii cu experienta trebuie sa detina sau sa administrerze un IMM in Uniunea Europeana.

 

Cum functioneaza?

Noi antreprenori au ocazia sa mearga intr-un alt stat UE si sa lucreze cateva luni cu un antreprenor cu experienta in cadrul IMM-ului acestuia/acesteia. Organizatii intermediare din diverse tari UE ajuta la alegerea antreprenorilor gazda.

 

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

Pe cine sa contactezi?
Cel mai aproape centru este in Neamt , la Camera de Comert si Industrie Neamt, care are calitatea de Organizatie Intermediara – IO, pentru Romania in cadrul acestui proiect, la coordonatele: tel: 0233 216663, fax: 0233 216657,
email : mihaela@ccint.ro,
persoana de contact: Mihaela CONSTANTINESCU, Sef Departament ”Programe, Proiecte, Structuri de Finantare, Parteneriate si Integrare Europeana”.

P.S.: aceste informatii sunt din martie 2011.

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s