Inima cea frumoasa

In urma cu cativa ani am citit o parabola destul de frumoasa. Pe care mi-o mai repet din cand in cand. In special atunci cand imi dau seama de importanta unei persoane ce imi este draga.

Inima cea frumoasa!

Intr-o zi un tanar se lauda in piata centrala ca are cea mai frumoasa si perfecta inima dintre toate. A scoso si a aratato multimii. Fiecare a vazut inima si ia dat dreptate. Intr-adevar era perfecta, fara cusur, fara crapaturi…pur si simplu perfecta! Cu toti iau dat dreptate, inafara de un mosulet.

Se apropie de tanar si ii spune ca el are o inima mai frumoasa si mai perfecta. Cand a scos inima era opusul. Batrana, cu bucati ce nu isi avea locul, cu locuri lipsa. Cu toti au ras, insa tanarul intrigat l-a intrebat de ce cred ca are o inima mai frumoasa decat a lui? Ii ridicol. A lui ii fara nici o ruptura insa a batranului…..are si goluri lipsa.

Batranul, calm, ii explica: acolo unde sunt bucati mai mari sau mai mici sunt bucati din alte inimi. Asa cum el a luat o bucata si a dat celor apropiati, asa au facut si ceilalti, o parte dintre ei. Insa altii nu au mai dat nimic inapoi. Iar acolo locurile au ramas libere.

Cu toti au tacut!

Tanarul uimit de povestea batranelului a spus ca intradevar a lui ii mai frumoasa si mai perfecta. Asa ca a luat o bucata mare din inima cea tanara si fara pic de imperfectiune si a oferit-o batranului. Batranul a facut la fel.

Desi inima tanarului nu mai era pefecta, din punctul de vedere a lui era frumoasa si completa.”

Ii dureros atunci cand nu primesti nimic inapoi. Insa, desi va fi un loc lipsa acolo, iti va reaminti ca trebuie sa continui , trebuie sa oferi, insa avut putina grija pe viitor, cui. In nici nu caz sa nu renunti sau sa te inchizi fiindca nu ai primit inapoi nimic. Se mai intimpla…..

 

Reclame

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s