Surse ups pentru centrale pe lemne

In urma cu ceva timp am spus ca apartamentul parintilor mei are centrala termica pe gaza, dar nu centrala pe lemne, cu surse ups pentru centrale pe lemne. Adica nu e pe baza de lemne. In mod normal nu recomand sa taiat copacii si sa folositi lemnele pentru incalzire. Insa am crescut la tara, in mediul urban. Am prins iernile in care zapada depaseste lejer 2 metri iar casa bunicilor nu doar ca nu era conectata la gaz dar nici apa curenta nu avea. Pe scurt, stiu ca cateodata lemnul e cel mai potrivit.

Desigur, nu trebuie sa se foloseasca doar lemn. Ci un inlocuitor destul de eficient brichete de rumegus. E din rumegus, din copacii deja taiati si facuti mobilier ori scandure. Oricum, destul de eficient si prietenos cu natura. Si fiindca devin din ce in ce mai populare si cumparate vor deveni la fel de ieftine ori chiar mai ieftine decat lemnul propriu-zis. Chiar daca esti in mediul urban ori rural. Nu trebuie sa ai tulpini intregi, inalte de peste 5 metri, rezemate de un nuc, in spatele orgazii. Si daca ai casa iar satul ori comuna nu e conectata la o conducta de gaz ori e prea scump, cu siguranta o centrala termica pe baza de lemn ori rumegus poate fi de folos. In special in timpul frigului din perioada rece. Fiindca am crescut la tara stiu cat de multa munca munca trebuie depus pentru a intretine o soba, in special cand frigul se asterne. Trebuie taiat lemne si preparat vreascuri. Pui de o parte ziarele, revistele si alte hartii pentru a aprinde focul. Oricum, e destul de multa treaba. Iar atunci cand viscolul e puternic trebuie intretinut destul de mult timp. Eu si cu verii si verisoarele, dupa ce ne bateam cu zapada veneam imediat in casa, la soba, cu picioarele lipite de ea.

Gata cu amintirile mele, sa vedem cam ce ofera si despre ce e vorba: UPS centrala termica este o sursa de alimentare  fara intrerupere, UPS sau bateria de rezerva. UPS-ul este un aparat electric care asigura alimentarea de urgenta intr-o sarcina atunci cand sursa de alimentare de intrare sau reteaua de alimentare sisteaza curentul electric, necesar pentru centrala. Un UPS centrala termica difera de un sistem de alimentare auxiliar sau de un generator de rezerva, în sensul ca va oferi aproape instantaneu protectie impotriva intreruperilor de curent de intrare, prin furnizarea de energie stocata in baterii.Un UPS pentru centrala termica este un produs indispensabil pentru o centrala, motivul fiind faptul ca un ups centrala termica are rol de protectie, de reglare, iar in conditiile de supraconsum ups centrala termica furnizeaza energia necesara pe care o inmagazineaza; practic un ups centrala termica este un acumulator de energie.

Deci, cum ti-ai dat seama, produsul despre care se vorbeste nu e o centrala termica, desi pe site gasesti oferte, ci o sursa de alimentare, in special necesara atunci cand curentul electric isi cam face de cap. Ori vremea isi face de cap cu infrastructura. Si fiind pe lemn ori pe brichete de rumegus, numai bun pentru mediul rural, pentrua sate si comune, nu?

About these ads

3 thoughts on “Surse ups pentru centrale pe lemne

  1. Pingback: Surse Ups Pentru Centrale Cu Lemne Life From Th...
  2. Pingback: http://razvanpascal.wordpress.com/2013/07/17/su...
  3. Pingback: Surse Ups Pentru Centrale Cu Lemne Life In The ...

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s